logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen, eenmalige vertoningen, maar ook Hartloopertjes voor de allerkleinsten in het LHC. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het gevarieerde aanbod en klik verder om meer te weten te komen over een specifieke reeks of speciale vertoning.


Poster for

Netflix Voorpremières Vanaf maandag 2 oktober

Bekijk hier ons aanbod voor de nieuwste Netflix films. Kijk ze als eerste, twee weken voordat ze op Netflix verschijnen op het grote doek.

Lees meer

Poster for

Psychoanalyse & Film Vanaf woensdag 4 oktober

Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV) en organiseert samen met het Ketelhuis (Amsterdam), Filmhuis ZICHT (Sittard) en LHC (Utrecht) elk jaar zes bijzondere filmvertoningen (maandelijks van oktober t/m april).

De films worden altijd ingeleid door een deskundige op het gebied van psychoanalyse, en na afloop is er de mogelijkheid tot discussie. De films worden geselecteerd rondom een specifiek thema. Het thema van deze reeks is: alleen (zijn)

 

Het nieuwe seizoen begint weer in oktober en loopt t/m april 2024. Houdt deze pagina in de gaten voor de nieuwe reeks!

Lees meer

Poster for

Special Release: A Little Life Zaterdag 7 oktober om 15:00 & zondag 8 oktober om 12:30

Het boek Een Klein Leven van Hanya Yanagihara heeft wereldwijd miljoenen lezers diep geraakt. Ivo van Hove heeft er een even indringende theatervoorstelling van gemaakt. Live opgenomen vanuit The Savoy Theatre in London.

 

Na een uiterst succesvolle periode bij ITA (Internationaal Theater Amsterdam), waar Ivo van Hove het toneelstuk maakte en opvoerde, is de voorstelling nu ook op West End in Londen een record brekend succes.

 

Engels gesproken en met Engelse ondertitels. De voorstelling bevat een pauze van 15 minuten.

Lees meer

Poster for

Voorpremière: Anatomy of a Fall Op zondag 8 oktober om 12:45 en dinsdag 10 oktober om 21:15

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd?

 

Winnaar van de Palm d’Or 2023.

Lees meer

Poster for

Movies that Matter On Tour Vanaf maandag 9 oktober

Movies that Matter gelooft in de kracht van de camera als wapen. Een wapen tegen onverschilligheid. Want film heeft een ongekend vermogen: het opent ogen. Als spin-off van het jaarlijkse festival tourt Movies that Matter langs filmtheaters in zeventien steden in heel Nederland, waaronder het Louis Hartlooper Complex. Tijdens dit maandelijkse programma worden spraakmakende films over actuele mensenrechtenthema’s gecombineerd met een nagesprek. Bekijk hieronder het actuele aanbod van Movies that Matter On Tour.

Lees meer

Poster for

Special Release: Who Killed The KLF? Woensdag 11 oktober om 21:00 & zaterdag 14 oktober om 15:00

Who Killed The KLF? Vertelt het intrigerende, bizarre, humoristische en bij vlagen schokkende verhaal van de opkomst en ondergang van één der grootste dance-acts van de jaren ’80 en ‘90.

Lees meer

Poster for

CineMaatjes

Bekijk hieronder een overzicht van kinderfilms die nu of binnenkort te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex, Springhaver Theater of Slachtstraat Filmtheater.

 

 

Lees meer

Poster for

LHC is Queer

Met Queer in LHC presenteren we altijd gloednieuwe queer films in Louis Hartlooper. Dit zijn vaak artistieke of experimentele films die het goed hebben gedaan op het internationale filmfestivalcircuit. Eerder stonden bijvoorbeeld al op het programma: de Kristallen Beer winnaar Retablo van Alvaro Delgado Aparicio en de voor het Filmestival van Cannes geselecteerde film Sauvage van Camille Vidal-Naquet.

Lees meer

logo

Weekly Preview Elke woensdag 14u in LHC and Tuesday 9.30PM with English subtitles in Springhaver

Elke week een voorpremière van een film waar we extra naar uitkijken en die later te zien is in LHC, Springhaver of Slachtstraat.

 

Elke woensdag in LHC (met Nederlandse ondertitels) om 14.00u and every Tuesday in Springhaver (with English subtitles or spoken in English) at 9PM.

lees meer

Poster for

Special screening: Where are you, Adam? Zaterdag 28 oktober om 13:00

Visueel prachtig gefilmde documentaire over het dagelijkse leven van een afgelegen klooster op het Griekse schiereiland van de berg Athos. De beelden van het kloosterleven zijn vol authentieke personages en alledaagse heiligen, en komen tot ons bevrijd van de wikkels van alledaagse prioriteiten. Wat naar voren komt, is een fascinerende blik op het ongeëvenaarde leven van een bloeiende kloostergemeenschap in het midden van de eenentwintigste eeuw.

Lees meer