logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen, eenmalige vertoningen, maar ook Hartloopertjes voor de allerkleinsten in het LHC. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het gevarieerde aanbod en klik verder om meer te weten te komen over een specifieke reeks of speciale vertoning.


Poster for

Voorpremière: Competencia Oficial

In de hoop op eeuwige roem heeft een miljardair zijn zinnen gezet op het maken van een filmhit en stelt hiervoor een all-star team samen. Hij huurt de beroemde filmmaker Lola Cuevas in om het ambitieuze project in goede banen te leiden. Daarbij worden er twee grote acteurs met nog grotere ego’s geregeld: Hollywood ...


Verwacht op 08 okt 2022

Lees meer

logo

Gospel Museum Catharijneconvent: Amazing Grace + voorfilm Mahalia Jackson Eenmalig op vrijdag 14 oktober

Muziekdocumentaire met Aretha Franklin in absolute topvorm tijdens de opname van haar gospelalbum Amazing Grace in 1972 in een kerk in Los Angelos. Inclusief voorfilm met gospelbeelden uit 1964 van Mahalia Jackson in Utrecht. Deze voorstelling wordt vertoont in samenwerking met Museum Catharijneconvent die van 30 september tot en met 10 april 2023 een tentoonstelling presenteren in het teken van gospel.

Lees meer

logo

Gospel Museum Catharijneconvent: Amazing Grace Vanaf zaterdag 15 oktober

Muziekdocumentaire met Aretha Franklin in absolute topvorm tijdens de opname van haar gospelalbum Amazing Grace in 1972 in een kerk in Los Angelos. Deze voorstelling wordt vertoont in samenwerking met Museum Catharijneconvent die van 30 september tot en met 10 april 2023 een tentoonstelling presenteren in het teken van gospel. 

Lees meer

logo

Gospel Museum Catharijneconvent: Jazz on a Jazz on a Summer’s day Vanaf zaterdag 15 oktober

Muzikale documentaire van grootheden zoals Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry. Jazz on a Summer’s Day is een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Deze voorstelling wordt vertoont in samenwerking met Museum Catharijneconvent die van 30 september tot en met 10 april 2023 een tentoonstelling presenteren in het teken van gospel. 

Lees meer

Poster for

Beste meneer Bouterse

Nadat de ex-president is veroordeeld voor moord, blijft het Surinaamse volk bitter verdeeld. Voor- en tegenstanders van Desi Bouterse zijn niet in staat om de turbulente geschiedenis van het land achter zich te laten. Filmmaker Ananta Khemradj (32) vindt het hoognodig dat Surinamers het gesprek met elkaar aangaan, om daarna als land samen verder te kunnen. ...


Verwacht op 06 okt 2022

Lees meer

Poster for

El houb + Q&A

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen? El houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr. Deze voorstelling bevat een Q&A met regisseur Shariff Nasr. 


Verwacht op 16 okt 2022

Lees meer

Poster for

Psychoanalyse & Film oktober t/m april

Psychoanalyse & Film is een reeks van zes bijzondere filmvertoningen (maandelijks van oktober t/m april). De films worden altijd ingeleid door een deskundige op het gebied van psychoanalyse, en na afloop is er de mogelijkheid tot discussie. De films worden geselecteerd rondom een specifiek thema. Dit jaar staat het thema ‘(dis)harmonie’ centraal. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV). Bekijk hieronder het actuele aanbod van Psychoanalyse & Film.

Lees meer

Poster for

Movies that Matter On Tour

Movies that Matter wants to open eyes for human rights. Our core tasks are the screening of human rights related films and the stimulation of screenings of human-right films. We realise these core tasks with our annual Movies that Matter festival, our educational work, the organisation of events, with advice inland and abroad and the support of festivals worldwide.

Lees meer

Poster for

Hartloopertjes

Voor de allerkleinsten vertonen Louis Hartlooper en Springhaver de Hartloopertjes en Springertjes. Geniet met het hele gezin van familiefilms voor jong en oud, vanaf alle leeftijden.

Lees meer

Poster for

Queer in LHC

Met Queer in LHC presenteren we altijd gloednieuwe queer films in Louis Hartlooper. Dit zijn vaak artistieke of experimentele films die het goed hebben gedaan op het internationale filmfestivalcircuit. Eerder stonden bijvoorbeeld al op het programma: de Kristallen Beer winnaar Retablo van Alvaro Delgado Aparicio en de voor het Filmestival van Cannes geselecteerde film Sauvage van Camille Vidal-Naquet.

Lees meer

Poster for

Sneak Preview Elke woensdag om 14.00u

Elke woensdag in LHC een nieuwe film die binnenkort te zien is in LHC, Springhaver of Slachtstraat.

De LHC Sneak Preview op woensdag vertoont altijd een andere film dan de Slachtstraat Sneak Preview op dinsdag. 

Lees meer