logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen, eenmalige vertoningen, maar ook Hartloopertjes voor de allerkleinsten in het LHC. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het gevarieerde aanbod en klik verder om meer te weten te komen over een specifieke reeks of speciale vertoning.


Poster for

Dune: Part One Vanaf woensdag 28 februari

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (“Arrival”, “Blade Runner 2049”) regisseert “Dune: Part One”, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. “Dune: Part One” vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar…

 

Lees meer

Poster for

Psychoanalyse & Film Op woensdag 6 maart om 18:45

Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV) en organiseert samen met het Ketelhuis (Amsterdam), Filmhuis ZICHT (Sittard) en LHC (Utrecht) elk jaar zes bijzondere filmvertoningen (maandelijks van oktober t/m april).

De films worden altijd ingeleid door een deskundige op het gebied van psychoanalyse, en na afloop is er de mogelijkheid tot discussie. De films worden geselecteerd rondom een specifiek thema. Het thema van deze reeks is: alleen (zijn).

 

Het seizoen loopt oktober 2023 t/m april 2024.

Lees meer

Poster for

Songs of Earth + inleiding Op woensdag 6 maart om 19:00

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurfilm Songs of Earth. Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders.

Lees meer

Poster for

Special Release: Queen of Hearts: Audrey Flack Op vrijdag 8 maart om 19:00

Feminist, rebel, moeder, schilder, beeldhouwer en leraar; Audrey’s vaak controversiële carrière van 40 jaar evolueerde van abstract expressionisme in de jaren 1950 naar fotorealisme in de jaren 1970.

 

Met inleiding van Esmee Postma, gastconservator van de tentoonstelling Op scherp bij het Centraal Museum,

Lees meer

Poster for

Movies that Matter On Tour Maandag 11 maart om 19:00

Movies that Matter gelooft in de kracht van de camera als wapen. Een wapen tegen onverschilligheid. Want film heeft een ongekend vermogen: het opent ogen. Als spin-off van het jaarlijkse festival tourt Movies that Matter langs filmtheaters in zeventien steden in heel Nederland, waaronder het Louis Hartlooper Complex. Tijdens dit maandelijkse programma worden spraakmakende films over actuele mensenrechtenthema’s gecombineerd met een nagesprek. Bekijk hieronder het actuele aanbod van Movies that Matter On Tour.

Lees meer

Poster for

Weekly Preview Elke woensdag 14:00 in LHC and Tuesday 9.30PM with English subtitles in Springhaver

Elke week een voorpremière van een film waar we extra naar uitkijken en die later te zien is in LHC, Springhaver of Slachtstraat.

 

Elke woensdag in LHC (met Nederlandse ondertitels) om 14.00u and every Tuesday in Springhaver (with English subtitles or spoken in English) at 9PM.

Lees meer

Poster for

CineMaatjes

Bekijk hieronder een overzicht van kinderfilms die nu of binnenkort te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex, Springhaver Theater of Slachtstraat Filmtheater.

 

 

Lees meer

Poster for

LHC is Queer

Met Queer in LHC presenteren we altijd gloednieuwe queer films in Louis Hartlooper. Dit zijn vaak artistieke of experimentele films die het goed hebben gedaan op het internationale filmfestivalcircuit. Eerder stonden bijvoorbeeld al op het programma: de Kristallen Beer winnaar Retablo van Alvaro Delgado Aparicio en de voor het Filmestival van Cannes geselecteerde film Sauvage van Camille Vidal-Naquet.

Lees meer