logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen, eenmalige vertoningen, maar ook Hartloopertjes voor de allerkleinsten in het LHC. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het gevarieerde aanbod en klik verder om meer te weten te komen over een specifieke reeks of speciale vertoning.


Poster for

Special Release: Marcel the Shell With Shoes on

Wanneer beginnend filmmaker Dean (schrijver-regisseur Dean Fleischer Camp) in een Airbnb gaat wonen, ontdekt hij al snel dat hij niet alleen is. Marcel (stem van Jenny Slate), een klein, schattig schelpje, is zijn nieuwe huisgenoot die met zijn oma Connie (Isabella Rossellini) en hun huisdier Alan al langer in het huis woont. Ooit waren Marcel ...

Lees meer

Poster for

Special Release: Meet Me in the Bathroom

MEET ME IN THE BATHROOM is een fascinerende reis door de muziekscene van New York rond de millenniumwisseling. Het bevat nooit eerder vertoonde beelden van destijds beginnende rockbands als Yeah Yeah Yeahs, The Strokes, Interpol en LCD Soundsystem. De documentaire kijkt als een tijdmachine terug naar de wereld vanaf eind jaren 90 en vertelt het verhaal ...

Lees meer

Poster for

Titanic 3D (1997) James Cameron

Ter ere van het 25-jarig jubileum, wordt een geremasterde versie van James Cameron's multi-Academy Award®-winnende Titanic opnieuw uitgebracht in bioscopen in 3D en High Frame Rate. Titanic won een recordaantal van 11 Oscars. Bij de eerste release in 1997 werd de film wereldwijd de nummer 1 in de ...

Lees meer

Poster for

Psychoanalyse & Film oktober t/m april

Psychoanalyse & Film is een reeks van zes bijzondere filmvertoningen (maandelijks van oktober t/m april). De films worden altijd ingeleid door een deskundige op het gebied van psychoanalyse, en na afloop is er de mogelijkheid tot discussie. De films worden geselecteerd rondom een specifiek thema. Dit jaar staat het thema ‘(dis)harmonie’ centraal. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV). Bekijk hieronder het actuele aanbod van Psychoanalyse & Film.

Lees meer

Movies that Matter On Tour

Movies that Matter wants to open eyes for human rights. Our core tasks are the screening of human rights related films and the stimulation of screenings of human-right films. We realise these core tasks with our annual Movies that Matter festival, our educational work, the organisation of events, with advice inland and abroad and the support of festivals worldwide.

Lees meer

Poster for

Hartloopertjes

Voor de allerkleinsten vertonen Louis Hartlooper en Springhaver de Hartloopertjes en Springertjes. Geniet met het hele gezin van familiefilms voor jong en oud, vanaf alle leeftijden.

Lees meer

Queer in LHC

Met Queer in LHC presenteren we altijd gloednieuwe queer films in Louis Hartlooper. Dit zijn vaak artistieke of experimentele films die het goed hebben gedaan op het internationale filmfestivalcircuit. Eerder stonden bijvoorbeeld al op het programma: de Kristallen Beer winnaar Retablo van Alvaro Delgado Aparicio en de voor het Filmestival van Cannes geselecteerde film Sauvage van Camille Vidal-Naquet.

Lees meer

Poster for

Sneak Preview Elke woensdag om 14.00u

Elke woensdag in LHC een nieuwe film die binnenkort te zien is in LHC, Springhaver of Slachtstraat.

 

De LHC Sneak Preview op woensdag vertoont altijd een andere film dan de Springhaver Sneak Preview op dinsdag. 

Lees meer