logo
hd-img hd-img

Science & Fiction

De filmreeks Science & Fiction brengt prikkelende wetenschap en films van betekenis samen. Op vier avonden laten LHC en de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten. Dit voorjaar starten we een nieuwe reeks.

 

Staan we in de EU wel echt open voor nieuwe invloeden? Wat is ‘Open Science’ en waarom is dat belangrijk? Is openheid een onaantastbare waarde voor de overheid, als het gaat om de relatie met media, beleid en veiligheid? En hoe zit het nu echt met onze openheid voor diversiteit en andere perspectieven? Het lijkt vanzelfsprekend om te zeggen: openheid moet, openheid is goed. Maar openheid kan ook naïviteit, kortzichtigheid betekenen. Al met al een goede reden om er met een paar prachtige films en de inzichten van wetenschappers langer bij stil te staan. Kom kijken, kom luisteren en kom meepraten.

 

De reeks is een initiatief van LHC en het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht. In de geest van explicateur Louis Hartlooper houden verschillende experts/wetenschappelijke onderzoekers een korte inleiding bij iedere film. Na afloop van de film kunt u met deze wetenschappelijke explicateurs in gesprek.