logo
hd-img hd-img

Pop-up galerie: Meisje in het Wit

Pop-up galerie Meisje in het Wit streeft ernaar kunst toegankelijker te maken voor een groter publiek. Ze biedt een on- en offline podium voor veelbelovende en gevestigde kunstenaars, illustratoren en beeldmakers. Door exposities te organiseren bij lokale ondernemingen en werken in beperkte oplagen te verkopen verbindt zij makers met een grotere groep liefhebbers.

 

Speciaal voor het Louis Hartlooper Complex selecteert Meisje in het Wit het werk van verschillende Utrechtse kunstenaars. De werken worden ongeveer om de vier maanden gewisseld en zijn te bewonderen in de foyer van Louis Hartlooper. Alle werken zijn te koop op de website van Meisje in het Wit. 65% Van de verkoop gaat rechtstreeks naar de kunstenaar. Geef jezelf, of een ander, kunst kado en ondersteun tegelijkertijd de maker.

 

Roxy van Bemmel

Roxy van Bemmel (1993) is een kunstenaar wonend en werkend in Utrecht. In 2017 studeerde ze af in de richting Mode aan ArtEZ in Arnhem en sinds 2018 is ze werkend als zelfstandig kunstenaar en mode illustrator. Ze schildert mensen in alle kleuren en vormen, uitgerekt en disproportioneel, figuren die niet genegeerd kunnen worden. Het meeste van haar werk is een mix van mediums zoals acrylverf, olieverf en pastel. Veel van haar werk is gebaseerd op zelfportretten die ze vervormd door te spelen met proportie. In die portretten is ze continu op zoek naar hoe identiteit en intimiteit samenkomen.

 

Collages

De copy-serie is ontstaan nadat Roxy, onterecht, werd beschuldigd van copyright schending. Voor de twee oorspronkelijke werken, waaruit de collages zijn opgebouwd, liet Roxy zich inspireren door het werk van een fotografe. Door de beschuldiging kregen de werken voor haar een dusdanig negatieve lading waarop zij besloot deze in een nieuwe vorm te gieten. Het resultaat is een serie kleurexplosies waar schetsen en misdrukken samenkomen tot een nieuw beeld. Door de gelaagdheid lijken de werken uit de lijst te springen. Voor Roxy is deze serie een protest tegen valse beschuldigingen.

 

Illustraties

In deze serie illustraties is de achtergrond van Roxy als mode illustrator duidelijk zichtbaar. Tijdens korte live illustratie sessies weet ze met slechts enkele lijnen de essentie van het model te vangen.