logo
hd-img hd-img

Pop-up galerie: Meisje in het Wit

Pop-up galerie Meisje in het Wit streeft ernaar kunst toegankelijker te maken voor een groter publiek. Ze biedt een on- en offline podium voor veelbelovende en gevestigde kunstenaars, illustratoren en beeldmakers. Door exposities te organiseren bij lokale ondernemingen en werken in beperkte oplagen te verkopen verbindt zij makers met een grotere groep liefhebbers.

 

Speciaal voor het Louis Hartlooper Complex selecteert Meisje in het Wit het werk van verschillende Utrechtse kunstenaars. De werken worden ongeveer om de vier maanden gewisseld en zijn te bewonderen in de foyer van Louis Hartlooper. Tabitha’s werk is verkrijgbaar in de webshop van Meisje in het Wit.

 

Tabitha Boekweit

Tabitha, kunstenaar gevestigd in Culemborg, studeerde af aan de St. Joost academie in Den Bosch. Haar werk kenmerkt zich door het expressieve kleurgebruik en de gelaagdheid die ontstaat door het gebruik van verschillende technieken en materialen. De hedendaagse vrouw is haar muze, daarnaast vormen maatschappelijke thema’s een belangrijke bron van inspiratie. Haar toegankelijke beeldtaal maakt dat de emotionele spanning in haar werk direct bij je binnenkomt. Dat is waarom het werk van Tabitha raakt, dwars door de verdoving van het alledaagse, door starre regels en vastgeroeste structuren. Het roept: LEVEN!

De serie nu tentoongesteld in Louis Hartlooper bestaat uit 8 expressieve en kleurrijke mixed media kunstwerken. Stuk voor stuk zijn ze speels, gelaagd en persoonlijk.