logo
hd-img hd-img

Pop-up galerie: Meisje in het Wit

Pop-up galerie Meisje in het Wit streeft ernaar kunst toegankelijker te maken voor een groter publiek. Ze biedt een on- en offline podium voor veelbelovende en gevestigde kunstenaars, illustratoren en beeldmakers. Door exposities te organiseren bij lokale ondernemingen en werken in beperkte oplagen te verkopen verbindt zij makers met een grotere groep liefhebbers.

 

Speciaal voor het Louis Hartlooper Complex selecteert Meisje in het Wit het werk van verschillende Utrechtse kunstenaars. De werken worden ongeveer om de vier maanden gewisseld en zijn te bewonderen in de foyer van Louis Hartlooper. Alle werken zijn te koop op de website van Meisje in het Wit. 65% Van de verkoop gaat rechtstreeks naar de kunstenaar. Geef jezelf, of een ander, kunst kado en ondersteun tegelijkertijd de maker.

 

Maria Luisa Estrada Sánchez

1) Descripción de una vista aérea 

2) Tlalnepantla 

3) Un perro en la azotea

4) Deriva N. 2

5) Deriva N. 3 

 

Over de kunstenaar: Maria Luisa Estrada Sánchez  is een beeldend kunstenaar uit Mexico stad. Luisa laat zich inspireren door de bewoners van en het dagelijks leven in de grote stad. In haar werk probeert zij het dynamische en unieke karakter, de enorme schaal en onnatuurlijke landschappen van de stad te vangen. Luisa heeft een voorliefde voor grafische technieken zoals gravures en prentkunst. Zo graveert zij handmatig enorme reliëfs in PVC, linoleum en hout die vervolgens worden gedrukt op handgeschept papier. Voor de werken in het Louis Hartlooper Complex gebruikte Luisa drones waarmee zij vanuit de lucht foto’s maakt van Mexico stad. Deze foto’s vormen de basis voor de enorme linodrukken.