logo
hd-img hd-img

Verwacht

Bekijk hieronder een overzicht van alle films die binnenkort te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex of Springhaver Theater.


Poster for

Olga

Een coming-of-age portret van de vurige en talentvolle jonge turnster Olga, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Olga ging in première op het Cannes Filmfestival en is de Zwitserse Oscar-inzending.


Verwacht op 03 feb 2022

Lees meer

Poster for

The Eyes of Tammy Faye

The Eyes of Tammy Faye geeft een intieme kijk op de buitengewone opkomst, ondergang en verlossing van televisie-evangeliste Tammy Faye Bakker. Tammy Faye en haar man Jim Bakker begonnen in de jaren ’70 en ’80 met vrijwel niks, maar groeiden uit tot de oprichters van ’s werelds grootste religieuze televisienetwerk en themapark. Tammy Faye werd geroemd, omdat zij stond voor acceptatie, vooruitgang en liefde. Ze was onlosmakelijk verbonden aan haar opvallende wimpers, haar eigenzinnige zang en haar gretigheid om mensen van alle rangen en standen te omarmen en aanvaarden. Het duurde echter niet lang voordat financiële misstappen, samenzwerende rivalen en schandalen hun zorgvuldig opgebouwde imperium omver haalden.


Verwacht op 03 feb 2022

Lees meer

Poster for

King Richard

King Richard van is een film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat iedereen zal inspireren. De film volgt Richard Williams, een volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen. De tweemaal voor een Oscar genomineerde Will Smith (Ali, The Pursuit of Happyness, Bad Boys for Life) neemt de hoofdrol van Richard voor zijn rekening, onder regie van Reinaldo Marcus Green ( Monsters and Men). Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken. Deze ontroerende film belicht hoe belangrijk familie, doorzettingsvermogen en onwrikbaar vertrouwen zijn om iets onmogelijks te bereiken en de wereld te veranderen.


Verwacht op 03 feb 2022

Lees meer

Poster for

Tout s’est bien passé

Nadat de 85 jaar oude André een beroerte krijgt, raakt hij voor de helft verlamd en is het leven niet meer wat het was. Als bon-vivant besluit hij de verdere aftakeling niet af te willen wachten en vraagt zijn dochters Emmanuèle en Pascale om hem te helpen er een eind aan te maken. Hiermee confronteert hij de twee vrouwen niet alleen met een moreel dilemma, maar zadelt hij ze daarbij op met grote praktische en emotionele uitdagingen.


Verwacht op 03 feb 2022

Lees meer

Poster for

LHC = Queer

Met LHC = Queer presenteren we altijd gloednieuwe queer films in Louis Hartlooper. Dit zijn vaak artistieke of experimentele films die het goed hebben gedaan op het internationale filmfestivalcircuit. Eerder stonden bijvoorbeeld al op het programma: de Kristallen Beer winnaar Retablo van Alvaro Delgado Aparicio en de voor het Filmestival van Cannes geselecteerde film Sauvage van Camille Vidal-Naquet.

Lees meer

Poster for

LHC = Timeless: Charlie Chaplin vanaf 7 oktober

Dit jaar viert Charlie Chaplin’s baanbrekende film The Kid zijn 100ste verjaardag. En hoe beter dat de vieren dan met de terugkeer van zijn tien speelfilms op het grote doek in bioscopen en theaters over de hele wereld.

The Kid was de eerste lange speelfilm van Chaplin en wordt door velen gezien als een van de belangrijkste films van het stomme tijdperk. Het was een van de eerste feature films waarin comedy en drama feilloos werden gecombineerd, wat deze klassieker nog altijd zeer geliefd maakt bij jong en oud.

Naast The Kid zullen ook de negen andere speelfilms van Charlie Chaplin, gerestaureerd in 4K / 2K, te bewonderen zijn in het LHC.
Vanaf maandag 7 oktober plannen we elke week een aantal voorstellingen in. 

Lees meer

Poster for

Hartloopertjes

Voor de allerkleinsten vertonen Louis Hartlooper en Springhaver de Hartloopertjes en Springertjes. Geniet met het hele gezin van familiefilms voor jong en oud, vanaf alle leeftijden.

Lees meer