logo
hd-img hd-img

Movies that Matter On Tour

Movies that Matter, een initiatief van Amnesty International, gelooft in de kracht van de camera als wapen. Een wapen tegen onverschilligheid. Want film heeft een ongekend vermogen: het opent ogen. Als spin-off van het jaarlijkse festival tourt Movies that Matter langs filmtheaters in zeventien steden in heel Nederland, waaronder het Louis Hartlooper Complex. Tijdens dit maandelijkse programma worden spraakmakende films over actuele mensenrechtenthema’s gecombineerd met een nagesprek. Bekijk hieronder het actuele aanbod van Movies that Matter On Tour.


Poster for

Movies that Matter: Sidik en de panter maandag 13 april

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar het LHC. In april staat de documentaire Sidik en de panter op het programma. In het adembenemende berglandschap van Koerdisch Irak zoekt Sidik naar een panter, die al 25 jaar niet in het gebied is gesignaleerd. Hij hoopt dat met de vondst van de panter het gebied tot nationaal reservaat wordt verklaard, waarmee oorlogen en conflicten tot de verleden tijd zullen behoren.

Lees meer

Poster for

Movies that Matter: Allen tegen Allen maandag 11 mei

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar het LHC. In mei staat de documentaire Allen tegen Allen op het programma. Een diepgravende en onthullende documentaire over het ontstaan van het vooroorlogse fascisme in Nederland aan de hand van uniek archiefmateriaal. Het resultaat is een angstwekkend beeld van waar nationalisme in kan ontsporen, en een retoriek die ook in het huidige tijdsgewricht weerklinkt.

Lees meer