logo
hd-img hd-img

FAQ: filmprogrammering en in de zaal

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over onze filmprogrammering en bioscoopzalen. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@hartlooper.nl of (030) 232 04 50.


Ik zie in het programma verder dan woensdag geen films staan. Waarom is dat?

De filmweek loopt landelijk van donderdag tot en met woensdag. Op dinsdagochtend staat voor 9 uur het programma van de nieuwe speelweek op onze website. Specials en bijzondere reeksen zijn mogelijk al eerder te vinden in de Agenda.

 

Hoe lang is een film bij jullie te zien?

Ons filmprogramma wordt wekelijks samengesteld door onze programmeur. Vanwege het grote aanbod is het niet te voorspellen hoe lang een film blijft draaien. Om zeker te zijn een film op het grote doek te zien, adviseren we je z.s.m. na de releasedatum langs te komen in onze bioscoop.

 

Hoe kan ik zien in welke zaal een film draait? En waar is het gangpad?

De zaal kan je herkennen op de stoelkeuzeplattegrond aan het aantal rijen:

Zaal 1 heeft 15 rijen / Zaal 2 heeft 13 rijen / Zaal 3 heeft 12 rijen / Zaal 4 heeft 8 rijen / Zaal 5 heeft 3 rijen.

In elke zaal bevindt stoel 1 zich aan het gangpad. In Zaal 1 zit je aan beide kanten aan het gangpad.

 

Hebben jullie een pauze in de films?

Onze films draaien in principe zonder pauze. Bij uitzonderlijk lange films (+/- 180 min.) bouwen we een korte pauze in.

 

Wanneer start de inloop van de voorstelling?

Met een geldig ticket ben je vanaf 15 minuten voor aanvangstijd welkom in ons gebouw. Onze zalen worden zo snel mogelijk na afloop van een film opnieuw geopend. Je kan dan direct doorlopen naar je zitplaats. Let op: controleer je rij- en stoelnummer, al onze voorstellingen zijn geplaceerd.

 

De film is al begonnen, mag ik nog naar binnen?

Voor een prettige kijkervaring voor onze bezoekers krijgen laatkomers na aanvang van de hoofdfilm geen toegang meer tot de filmzaal.

 

Zijn jullie zalen rolstoeltoegankelijk?

In onze bioscoop zijn een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor rolstoelgebruikers. Neem van te voren contact op met onze receptie om te vragen naar de beschikbaarheid en om uw bezoek telefonisch in te plannen. Wilt u gebruik maken van een traplift naar de zaal? Wij verzoeken u dan 30 minuten voor aanvangstijd aanwezig te zijn in ons gebouw.

 

Hoe is het in de zaal geregeld met de luchtbehandeling?

Al onze filmzalen zijn aangesloten op een ventilatiesysteem, waardoor verse zuurstof van buiten naar binnen wordt gehaald. Tegelijkertijd zuivert een aircosysteem met filters de lucht in zaal.

 

Wat is de Kijkwijzer en hoe streng zijn jullie in het naleven van de regels?

Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een tv-programma of film mogelijk risico’s kan bevatten voor kinderen. In de openbare ruimte heeft de overheid een wettelijk gevolg toegekend aan deze leeftijden.

 

Volgens die wet mogen bij films met de leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene worden toegelaten. Kinderen die jonger zijn dan 16 of 18 jaar krijgen geen toegang tot een film met de leeftijdsgrens 16 of 18, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Er kan bij binnenkomst om legitimatie worden gevraagd.

 

Ik heb thuis een 3D-bril, kan ik deze gebruiken in LHC?

Niet elke 3D-bril is universeel te gebruiken, daarom krijg je van ons een 3D-bril te leen. Deze lever je na afloop van de film weer bij ons in. Zo besparen we je een lade vol onbruikbare brillen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

 

Mag ik zelf meegebrachte consumpties nuttigen in de Foyer of in de filmzaal?

Het is niet toegestaan zelf meegebrachte consumpties te nuttigen in ons gebouw. Bij de bar zijn snacks te verkrijgen die filmzaalproof zijn.

 

Ik ben wat verloren in de zaal, wat nu?

Onze filmzalen worden voor elke voorstelling gecontroleerd door onze zaalwachten. Gevonden voorwerpen komen bij onze receptie terecht en worden in de computer geregistreerd. Ben je iets kwijt? Neem contact op met onze kassa via (030) 232 04 50.