logo
hd-img hd-img

De Grote Regisseurs Reeks 22 (Nieuw) | Door Constant Hoogenbosch

In deze nieuwe reeks Grote Regisseurs is er aandacht voor het viertal Andrea Arnold (Red Road, Fish Tank, Wuthering Heights, American Honey, Cow, Bird), Claire Denis (J’ai pas sommeil, Nénette et Boni, Beau Travail, 35 rhums, White Material, High Life, Avec amour et acharnement), Luchino Visconti (Ossessione, La terra trema, Rocco e i suoi fratelli, Il gattopardo, Death in Venice, Ludwig) en Brian De Palma (Sisters, Obsession, Carrie, Dressed to Kill, Scarface, The Untouchables, Casualties of War, Carlito’s Way, Mission: Impossible). Het zijn regisseurs die als grootmeesters van de cinematografie worden gezien en waar je als rechtgeaarde filmliefhebber niet omheen kunt. Ondersteund door sprekend en illustrerend beeldmateriaal bespreekt Hoogenbosch hun werk, stijl, kenmerken en invloed tegen de achtergrond van cultuurhistorische ontwikkelingen en de tijd waarin deze regisseurs werken. De reeks is geschikt voor beginners en gevorderden.

 

Deze cursus vindt plaats op 6, 13, 27 mei en 3 juni met een reservedatum op 10 juni. De cursus duurt van 19:00 tot 21:00.

 

Download HIER HET INSCHRIJFFORMULIER EN DE PRIJZEN


logo

Constant Hoogenbosch

Drs. Constant Hoogenbosch (Nijmegen, 1967) studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een focus op film en media. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de film-, televisie- en radiowereld werd in 2000 mediabedrijf Movie Machine opgezet. Hoogenbosch werkt door heel Nederland (en internationaal) met en voor filmhuizen, culturele centra, bedrijven en onderwijsinstellingen. Verder is hij o.a. verbonden aan het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (Eye) en Filmhub Oost. Als vaste filmredacteur is hij wekelijks te horen op Radio Gelderland en verschijnt hij regelmatig in Radboud Reflects. Daarnaast is Hoogenbosch een van de grondleggers van het internationaal kortfilm festival Go Short in Nijmegen en het strip- en comics festival De Klare Lijn.