logo
hd-img hd-img

We ♡ LHC #7

“Laten we nog één keer samen naar de film gaan.”

 

De meeste bevallingen beginnen niet met het breken van de vliezen en een splash water. Dat gebeurt alleen in films. Zeker bij een eerste bevalling duurt dat eerste stuk heel lang. Het enige wat je met weeën kan doen, is ze uitzitten en op een rustige plek proberen te ontspannen.

 

In de weken voordat ik uitgerekend was, hebben mijn vriend en ik zoveel mogelijk gebruik gemaakt van onze Cineville-passen en bijna alle films in Hartlooper en Springhaver gezien. We hebben er tot het laatste moment van genoten, als je eenmaal een kind hebt, is het toch lastiger om even naar de film te gaan.

 

Toen ik ’s ochtends wakker werd, begon het te rommelen in mijn buik. Ik had door dat het de eerste weeën waren, er zat een bepaald patroon in. Ik wilde niet thuis gaan zitten afwachten. Misschien dat ik er bang van zou worden, om elk pijntje te voelen. De verloskundige zegt dat je dan een veilige plek moet zoeken waar je je prettig voelt. Dus ik dacht, laten we nog één keer naar de film gaan samen.

 

In de rij voor de Cinesneak fluisterde ik mijn vriend toe “Ik denk dat het is begonnen.” De zaal zat propvol en we kregen de film Final Portrait te zien, over de getroebleerde laatste jaren van een kunstenaar. Ik weet nog hoe mijn zintuigen op scherp stonden. De intense conversaties, de grijstinten en het licht, alles kwam heel sterk binnen. Zelfs het parfum van de mensen in de zaal.

 

Ondertussen zaten we een beetje te berekenen hoe ver we inmiddels waren. Het was op een bepaalde manier super mindful. Na de film en een rondje om de Singel, wilde ik nog niet naar huis. We besloten nog een film te gaan kijken, dit keer Loving Vincent. De weeën moest ik inmiddels wegzuchten, het begon behoorlijk pijn te doen. Tijdens de film heb ik de hand van mijn vriend goed blauw geknepen.

Bij thuiskomst bleek ik op de helft van mijn bevalling te zijn, al zou het uiteindelijk nog best lang duren voordat onze dochter de volgende dag geboren werd. Maar het was een geweldige eerste deel van haar geboorte. Inmiddels is in maart dit jaar dochter nummer twee geboren. Het fenomeen bioscoop is bij hen al bekend, we hebben er vaak over voorgelezen. We kunnen niet wachten tot de meiden oud genoeg zijn om samen voor het eerst naar Hartlooper te gaan!