logo
hd-img hd-img

We ♡ LHC #5

“De sfeer in de horeca vind ik fantastisch.”

 

Ik heb bedacht dat ik tot m’n zestigste, of langer, in de horeca blijf werken. Lekker één keer in de week een pretdienstje. De sfeer in de horeca vind ik fantastisch. Mensen die de hele ochtend een krantje lezen of een bakkie koffie hier echt als een uitstapje zien. Daar word ik zo gelukkig van.

 

Tijdens een van mijn diensten zaten twee jongens van eind twintig, begin dertig op het terras. Ik kan me nog goed herinneren dat ze op tafel 301 zaten, om het hoekje. Volgens mij bestelden ze vier koffie. Tussen de kopjes hadden ze een stukje vershoudfolie op tafel liggen met een interessant fliebeltje erin. Ik vroeg me de hele tijd af wat erin zat. Nadat ze bij mij hadden afgerekend zei een van hen “We hebben hier nog wat fooi voor je”. Toen gaven ze mij dat stukje vershoudfolie met daarin een stekje van een pannenkoekenplant. Mijn leukste fooi ooit!

 

Ik heb het mee naar huis genomen, eerst in het water gezet en toen verpot. Ze blijven komen hoor. Inmiddels heb ik drie plantenpotten vol die Louis fooi baby’s uit blijven poepen. Bij mijn ouders staan er ondertussen ook twee. Hoe leuk is dat? Ik zal binnenkort even een stekkie bij Louis op het terras zetten.