logo
hd-img hd-img

We ♡ LHC #2

“Wes Anderson was het enige dat ons bond.”

 

In 2014 had Cineville een oproep gedaan aan singles om op blind date te gaan in hun favoriete bioscoop. Ik had nog nooit een blind date gehad en het leek me echt leuk en spannend om een keer te doen! Op de avond van de date was het heel druk in het gebouw. We gingen naar Under The Skin, een vrij experimentele film met Scarlett Johansson in de hoofdrol. Rondom de film was een thema-avond georganiseerd. Er liep een soort parcours door het pand en je kon science fictionachtige foto’s laten maken. Er kwamen heel veel mensen het gebouw binnen, ik dacht de hele tijd “Zou dit hem zijn?”.

 

Toen arriveerde mijn date: een lieve jongen, maar niet echt mijn type. Hij was wat nerveus, want het bleek zijn allereerste date. Dat vond ik echt superstoer! Het gesprek liep niet heel soepel en dat maakte het heel ongemakkelijk. We hadden allebei aangegeven dat we Wes Anderson heel leuk vinden en dat was eigenlijk het enige dat ons bond. Aan het eind van de avond stonden we bij de uitgang en wilde ik mijn sleutels uit m’n jaszak pakken, maar daar zat ook mijn telefoon bij… Toen zei hij “Oh ja, telefoonnummers!”. Dat was niet helemaal mijn intentie, maar toen heb ik toch mijn telefoonnummer gegeven.

 

We zijn elkaar daarna nooit meer tegengekomen. Later las ik ons interview over deze avond terug op de site van Cineville. Ontzettend geestig, omdat het duidelijk geen geslaagde date was. Op de vraag wat hij dacht toen hij mij zag antwoordde hij “Ja, op zich wel leuk” maar daarachter stond tussen haakjes het woord stilte. Uiteindelijk heb ik toch wat aan die avond overgehouden. Niet de liefde van mijn leven, maar wel een leuk verhaal!