Verwacht

Bekijk hier een overzicht van de films die de komende maanden worden verwacht in het Louis Hartlooper Complex of Springhaver.


MiVida_132168417804841483_big.jpg

Mi Vida

Kapster Lou (63) koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar, in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. Als Lou’s lerares Andrea haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen?

Verwacht op 21 nov 2019

Lees meer


TheFarewell_132168418930319694_big.jpg

The Farewell

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi - tegen de wens van haar ouders in - toch besluit om te gaan, komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde. In dit opmerkelijke - op een leugen gebaseerde - familieportret doordrenkt scenarist/regisseur Lulu Wang ( Touch , Posthumous ) een afscheidslied met warmte en liefde. Een uitstekende ensemble cast geeft gestalte aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weten te geven.

Verwacht op 21 nov 2019

Lees meer


TheGoodLiar_132168421970945075_big.jpg

The Good Liar

Beroepsoplichter Roy Courtnay (Ian McKellen) heeft een nieuw doelwit op het oog: Betty McLeish (Helen Mirren), een weduwe die miljoenen waard is. En hij wil haar alles afnemen. Maar als de twee naar elkaar toe groeien, verandert een eenvoudige zwendel in een levensgevaarlijk spel.

Verwacht op 21 nov 2019

Lees meer


MARRIAGE_STORY_Vertical_Charlie_TEASER_RGB_Netherlands_NL_132150822816192692_big.jpg

Marriage Story

Charlie (Adam Driver) is een toneelschrijver die in New York wil blijven wonen. Nicole (Scarlett Johansson) is een acteur die een felbegeerde televisierol heeft gekregen waarvoor ze naar Los Angeles moet verhuizen. Dit geografische geschil test de reeds gespannen relatie van het echtpaar. Onder het gewicht van toenemende wrok en uiteenlopende behoeften, brokkelt de ooit benijdenswaardige connectie tussen Charlie en Nicole langzaam af. Ze raken verwikkeld in een slopende scheiding die hen tot het uiterste drijft.

Verwacht op 28 nov 2019

Lees meer


KnivesOut_132162976284434665_big.jpg

Knives Out

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen. Met Knives Out brengt de prijswinnende schrijver en regisseur Rian Johnson een ode aan de boeken van Agatha Christie in de vorm van een luchtig en modern moordmysterie waarbij iedereen een verdachte kan zijn.

Verwacht op 28 nov 2019

Lees meer


Parasite_132162977783135748_big.jpg

Parasite

De werkloze familie Kim leeft in een sobere woning een arm bestaan. Wanneer de volwassen zoon Ki-woo de kans krijgt om voor de rijke familie Park te werken, ruikt hij een gouden kans om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Een voor een doen de Kims hun intrede tot het leven van de familie Park. Ze hebben daarbij geen moeite met een paar leugens om eigen bestwil. Bij het opduiken van een indringer dreigt het fragiele ecosysteem tussen de Kims en de Parks in elkaar te storten. Winnaar van de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes 2019.

Verwacht op 28 nov 2019

Lees meer


LimitedReleaseVardaparAgnC3A8s_132168423878063672_big.jpg

Limited Release: Varda par Agnès

De Franse regisseur Agnès Varda (1928-2019) blikt terug op haar leven achter de camera en richt hiermee de lens op zichzelf. Agnès Varda, een van Frankrijks origineelste filmmakers en grootmoeder van de Nouvelle Vague-filmbeweging, overleed op 29 maart 2019 op 90-jarige leeftijd. Ze werkte tot haar dood en liet een omvangrijk oeuvre achter met films als Cléo de 5 à 7 (1962), Le bonheur (1965), Sans toit ni loi (1985) en Visages villages (2017). In haar laatste film, Varda par Agnès, blikt ze terug op haar leven en indrukwekkend carrière. Varda par Agnès ging in première op het Filmfestival van Berlijn en werd daar door de pers omarmd: ‘Two hours of magic’, schreef The Guardian. In 2018 werd Visages villages genomineerd voor een Oscar en ontving Varda een ere-Oscar voor haar oeuvre. Inleiding door filmcriticus Hugo Emmerzael De vertoning op woensdag 4 december om 19:00 wordt door filmcriticus Hugo Emmerzael voorzien van een speciale inleiding.

Verwacht op 28 nov 2019

Lees meer


THE_TWO_POPES_Vertical_Teaser_RGB_Netherlands_NL_132150877026895660_big.jpg

The Two Popes

Gefrustreerd door de richting die de kerk inslaat, vraagt de liberale kardinaal Bergoglio (Jonathan Pryce) toestemming aan de conservatieve paus Benedictus (Anthony Hopkins) om in 2012 met pensioen te gaan. De paus, die wordt geteisterd door schandaal en zelftwijfel, besluit echter om zijn grootste criticus en beoogde opvolger uit te nodigen in Rome. Hij onthult aan hem een geheim dat de fundamenten van de katholieke kerk zou doen schudden. Achter de Vaticaanse muren proberen de twee zeer verschillende mannen om tot overeenstemming te komen en zo een nieuw pad voor de katholieke kerk te vinden. Dit betekent een strijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving.

Verwacht op 12 dec 2019

Lees meer


Horsnormes_132175243148738686_big.jpg

Hors normes

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Vincent Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Reda Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen. Hors normes is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables ). De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij.

Verwacht op 12 dec 2019

Lees meer


LimitedReleaseKingoftheCruise_132186312582886429_big.jpg

Limited Release: King of the Cruise

Een rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruise schepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen. King of the Cruise volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantie cruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse kilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.

Verwacht op 12 dec 2019

Lees meer