Verwacht

Bekijk hier een overzicht van de films die de komende maanden worden verwacht in het Louis Hartlooper Complex of Springhaver.


Rocketman_132001376352412077_big.jpg

Rocketman

Een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal van de legendarische artiest Elton John (Taron Egerton), in het begin van zijn muziekcarrière. De film volgt de reis van een small-town boy die uitgroeit tot een van de meest iconische popsterren ooit. In 1972 is Elton volop bezig met de voorbereidingen voor de release van zijn album ‘Honky Chateau’, inclusief de iconische single ‘Rocket Man’. Dit album betekent zijn grote doorbraak en Elton verovert een plek in de spotlights. Ondertussen worstelt hij echter ook met een depressie, een drugsverslaving en de acceptatie van zijn seksuele geaardheid. In de film passeren de meest geliefde nummers van Elton John de revue. De cast bestaat verder o.a. uit: Jamie Bell als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden als voormalig manager John Reid, en Bryce Dallas Howard als moeder Sheila Farebrother.

Verwacht op 30 mei 2019

Lees meer


TheWildPearTree_132002365471435334_big.jpg

The Wild Pear Tree

Sinan droomt er al jaren van om schrijver te worden en keert na zijn studie terug naar zijn geboortedorp in Anatolië om zijn eerste werk te laten publiceren. Hij doet zijn uiterste best om de publicatie voor elkaar te krijgen, maar de schulden van zijn vader gooien onverwacht roet in het eten.

Verwacht op 30 mei 2019

Lees meer


Camino_132019675506413476_big.jpg

Camino

Een heerlijk zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Volkomen in cadans met de voetstappen die gezet worden, neemt Martin je mee over werkelijk wonderschone paden en landschappen en zit je voordat je het weet ‘in het moment’ van de tocht. "Alles in me zei me dat ik het moest doen.” Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert hij te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Medewandelaars en overnachtingsplekken komen slechts sporadisch in beeld. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries betrekkelijk nuchter over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over zelftwijfel en groeiend vertrouwen. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen. Een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de tocht, die de ervaring werkelijk voelbaar maakt.

Verwacht op 6 jun 2019

Lees meer


Tolkien_132019705847019072_big.jpg

Tolkien

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver J. R. R. Tolkien (Nicholas Hoult). Hij vindt vriendschap, moed en inspiratie bij een groep schrijvers en kunstenaars op school en samen doorstaan zij liefde en verlies. De broederschap wordt sterker met de jaren, net als Tolkien’s onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt (Lily Collins). Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven ('The Hobbit' en 'The Lord of the Rings').

Verwacht op 6 jun 2019

Lees meer


Nousfinironsensemble_132031792656557782_big.jpg

Nous finirons ensemble

Het vervolg op de Franse tragikomedie Les petits mouchoirs (2010) van regisseur en acteur Guillaume Canet. Toen zagen we hoe Max en zijn vrouw Véro met hun vrienden gezamenlijk vakantie vierden in hun prachtige strandhuis. Voor Nous finirons ensemble keert de originele sterrencast terug voor een grote reünie. De vriendengroep, inmiddels de veertig gepasseerd, wil Max verrassen voor zijn verjaardag en trekt opnieuw naar het prachtige Zuid-Frankrijk. De verrassing is compleet, maar het onthaal wat minder… Door een ruzie tussen Max en Eric hebben ze elkaar al jaren niet gezien en is niemand zich bewust van de benarde situatie waarin Max zich bevindt. In een poging tot verzoening weet Eric de reünie te redden. Toch komen er ook deze vakantie geheimen aan het licht en worden de vriendschappen op de proef gesteld.

Verwacht op 6 jun 2019

Lees meer


TheBiggestLittleFarm_132020496909392120_big.jpg

The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Verwacht op 13 jun 2019

Lees meer


LeSemeur_132019673899284914_big.jpg

Le Semeur

Als het leger van Napoleon III een opstand neerslaat worden ook alle mannen uit het bergdorpje van Violette gedeporteerd. De overgebleven vrouwen moeten het zelf zien te rooien. De oogst moet worden binnengehaald, de nodige reparaties aan de huizen maar er moet ook weer worden gezaaid. Na maanden zonder uitzicht op een terugkomst van de mannen, worden de vrouwen wanhopig, ook zijn ze bang kinderloos te blijven. Violette en haar vriendinnen zweren een eed, dat ze de eerste man die in het dorp verschijnt, zullen delen...

Verwacht op 13 jun 2019

Lees meer


DeLibi_132031794508100729_big.jpg

De Libi

De Libi is een komische roadmovie waarin je Bilal (Bilal El Mehdi Wahib), Gregg (Danïel Kolf) en Kevin (Oussama Ahammoud) vierentwintig uur lang volgt door Amsterdam. De vrienden kunnen niet wachten tot het echte leven begint - na de eindexamens gaan ze vliegen! Als een paar meisjes Bilal en Gregg uitdagen hen te ontmoeten bij een optreden van Hef in de Jimmy Woo, grijpen ze die kans met beide handen vast. Samen met Kevin zetten ze alles op alles om binnen te komen en zo te bewijzen wat ze waard zijn. Een film over ontembare levenslust en dromen van een toekomst vol mogelijkheden. Over jongeren die er alles aan doen om door de rest van de wereld gezien te worden.

Verwacht op 13 jun 2019

Lees meer


DergoldeneHandschuh_132031799107817690_big.jpg

Der goldene Handschuh

Hamburg, jaren '70. Dronkaards en prostituees verzamelen zich avond na avond in de buurtkroeg ‘Zum Goldenen Handschuh’. Zo ook Fritz Honka. Schnaps, schlagers en sigaretten… Het café lijkt een afvoerput van het Hamburgse nachtleven, maar zelfs daar kan het publiek het aanzien van Honka bijna niet verdragen. Wat zijn kroeggenoten niet weten, is dat Honka het heeft gemunt op de oudere dames in het café, die hij thuis vermoordt en in stukken snijdt. Het schokkende waargebeurde verhaal over de gruweldaden van de Duitse seriemoordenaar Fritz Honka, naar de gelijknamige bestseller.

Verwacht op 20 jun 2019

Lees meer


QueenofHearts_132031802182065660_big.jpg

Queen of Hearts

Anne lijkt haar leven op orde te hebben. Ze is getrouwd met Peter, heeft twee dochters, een goede baan en een mooi huis. Het leven van de familie wordt echter verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne al snel een band op met Gustav. Hun relatie verandert wanneer ze alles op het spel zet door de jongen de verleiden en ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen komt te staan.

Verwacht op 20 jun 2019

Lees meer


Booksmart_132031805315161442_big.jpg

Booksmart

Getting Straight A’s. Giving Zero F’s. De beste vriendinnen Amy en Molly staan aan de vooravond van hun diploma-uitreiking wanneer ze beseffen dat ze de afgelopen jaren alleen maar in de bibliotheek hebben gezeten en veel te weinig hebben gefeest. Ze komen er achter dat hun klasgenoten wél de bloemetjes buiten hebben gezet en toch zijn toegelaten op dezelfde universiteiten. Ze besluiten iedereen te laten zien dat zij ook weten wat het is om te feesten! Nu moeten de meiden er alleen wel achter zien te komen waar het examenfeest is waar ze moeten zijn, want dat is informatie die ze niet in hun studieboeken kunnen vinden.

Verwacht op 27 jun 2019

Lees meer


Yesterday_132031810076802516_big.jpg

Yesterday

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dit overkomt Jack (Himesh Patel) in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle ( Slumdog Millionaire , Trainspotting , Steve Jobs ) en scenarioschrijver Richard Curtis ( Love Actually , Notting Hill ). Verder met o.a. Lily James, Kate McKinnon en Ed Sheeran.

Verwacht op 27 jun 2019

Lees meer


Midsommar_132031821829976023_big.jpg

Midsommar

Een groepje vrienden bezoekt tijdens hun vakantie een geïsoleerd Zweeds dorpje waar de inwoners tijdens het Midsommar festival de langste dag van het jaar vieren, waarbij het niet donker wordt. De ogenschijnlijk idyllische festiviteiten gaan al snel over in een steeds gewelddadiger tafereel, waarbij het maar de vraag is of de tieners het einde van de zonnige nacht zullen halen. De nieuwste film van Ari Aster, de regisseur van Hereditary . Een unieke horrorervaring omdat het verhaal zich op klaarlichte dag afspeelt.

Verwacht op 11 jul 2019

Lees meer