Film en verdieping

In LHC hebben we een aantal terugkerende reeksen waarbij films in de zaal worden voorzien van verdieping door een inleiding of nagesprek, of waarbij in een ontspannen setting de filmkennis kan worden uitgebreid.

 


A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café

Een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door bevlogen gastheer Constant Hoogenbosch. In ongedwongen sfeer biedt het Film Café iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film waarbij ook actuele thema's en ontwikkelingen niet worden vergeten.
Lees meer

MTM_Ontour_staand.png

Movies that Matter On Tour

Movies that Matter On Tour is een spin off van het jaarlijkse Movies that Matter festival; gelauwerde films van het festival touren door heel Nederland langs filmtheaters. Sinds de oprichting van de stichting Movies that Matter in 2006 kent Movies that Matter een landelijk, maandelijks film- en debatprogramma. Movies that Matter werkt hiervoor samen met lokale theaters en lokale vrijwilligers (veelal Amnesty groepen) door het hele land. De opzet is als volgt: van oktober t/m mei tourt er elke maand een andere film langs de theaters. Een film waarin mensenrechten centraal staanen die aanzet tot nadenken en napraten. Daarom organiseert de Movies that Matter On Tour groep een verdiepingsprogramma bij de films. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een Q&A, een optreden of een discussie. Meer informatie hierover kunt u vinden op de Movies that Matter On Tour Utrecht facebook pagina.

psychoanalysefilm2018.jpg

Psychoanalyse & Film

Psychoanalyse & Film is een terugkerende reeks van zes bijzondere filmvertoningen rondom een thema, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV).

sciencefiction2018.jpg

Science & Fiction

Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction. Op vier avonden laten filmtheater Louis Hartlooper Complex en de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten. In het voorjaar van 2018 start weer een nieuwe reeks.

deexplicateur.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?
Lees meer