Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

 

Film Café

Een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door bevlogen gastheer Constant Hoogenbosch. In ongedwongen sfeer biedt het Film Café iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film waarbij ook actuele thema’s en ontwikkelingen niet worden vergeten.

In het najaar van 2017 start weer een nieuwe reeks

 

 


Movies That Matter on Tour

Movies that Matter On Tour is een spin off van het jaarlijkse Movies that Matter festival; gelauwerde films van het festival touren door heel Nederland langs filmtheaters. Sinds de oprichting van de stichting Movies that Matter in 2006 kent Movies that Matter een landelijk, maandelijks film- en debatprogramma. Movies that Matter werkt hiervoor samen met lokale theaters en lokale vrijwilligers (veelal Amnesty groepen) door het hele land. De opzet is als volgt: van oktober t/m mei tourt er elke maand een andere film langs de theaters. Een film waarin mensenrechten centraal staanen die aanzet tot nadenken en napraten. Daarom organiseren lokale partners bij de filmvoorstellingen een verdiepingsprogramma. Om continuïteit te waarborgen en een vast publiek aan het programma te binden vinden de programma’s met een vaste frequentie en op een vast moment in de maand plaats. 

In het najaar van 2017 start weer een nieuwe reeks

 

 


Psychoanalyse & Film

De Nederlandse Vereniging van Psychoanalyse organiseert samen met het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap en het Louis Hartlooper Complex de filmreeks Psychoanalyse & Film. Psychoanalyse & Film bestaat uit maandelijkse filmvertoningen met een inleiding door een deskundige en na afloop een discussie.

In het najaar van 2017 start weer een nieuwe reeks 

 

 


Science & Fiction

Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction. Op vier avonden laten filmtheater Louis Hartlooper Complex en de Universiteit Utrecht bijzondere films zien die je aan het denken zetten.

In het voorjaar van 2018 start weer een nieuwe reeks