Specials en festivals

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, evenementen en festivals in LHC. Hiervoor werken we vaak samen met interessante partners die iets extra's toe kunnen voegen aan het programma.


Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Laat je op woensdagmiddag in LHC verrassen tijdens de wekelijkse Cinesneak. Wat er op het programma staat blijft geheim totdat de optiteling van de film start. Misschien zie jij dus wel als eerste de nieuwste films van regisseurs Quentin Tarantino of Sofia Coppola of acteurs Leonardo DiCaprio of Emma Stone. We kunnen alleen verklappen dat de films binnenkort in première gaan in LHC of Springhaver. Je ziet dus altijd een voorpremière van een kwaliteitsfilm tijdens de Cinesneak.

 

Elke woensdagmiddag voor maar 7 euro om 14:00 in zaal 1 (tenzij anders aangegeven).

 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2018-2019.png

Filmcursussen 2018/2019

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

PosterLaatsteweekfilms.jpg

Laatste week films! donderdag 20 t/m woensdag 26 september

Deze week draaien er een aantal films voor het laatst in Louis Hartlooper en Springhaver. Dus als je Juliet, Naked, Papillon, Journeyman, Escher: Het Oneindige Zoeken, Whitney of Don't Worry, He Won't Get Far on Foot nog niet hebt gezien, is dit je laatste kans! In de laatste week betaal je altijd maar € 7 voor een filmkaartje. Klik verder om meer over de films te lezen, om te zien waar ze draaien en om kaartjes te kopen of reserveren.

Lees meer

PosterMcQueen.jpg

Voorpremière McQueen woensdag 26 september

Voorpremière van de documentaire McQueen van regisseurs Ian Bonhôte en Peter Ettedgui. Een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Door middel van exclusieve interviews met zijn beste vrienden en familie, archiefbeelden, schitterende visuals en muziek is McQueen een authentieke lofzang en een aangrijpend portret van de bevlogen, maar tegelijkertijd gekwelde mode-visionair.

Lees meer

NFFCampagne2018.jpg

Nederlands Film Festival vrijdag 28 september t/m donderdag 4 oktober

Ook dit jaar is het Louis Hartlooper Complex weer een locatie van het Nederlands Film Festival, van vrijdag 28 september t/m donderdag 4 oktober. Tijdens deze week maakt de reguliere programmering daarom plaats voor een programma vol parels van eigen bodem. Ons eigen veelzijdige arthouse programma verhuist voor een week naar Springhaver en hoef je dus niet te missen.

 

LET OP: de kaartverkoop van het NFF gaat via filmfestival.nl

Lees meer

lhprijs2018.png

Uitreiking Louis Hartlooper Prijs vrijdag 28 september

De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie wordt voor de veertiende maal uitgereikt aan een persoon die het afgelopen jaar met een of meerdere publicaties een stimulerende bijdrage heeft geleverd aan het denken over cinema en aan de verdieping van de Nederlandse filmcultuur. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 28 september tijdens het Nederlands Film Festival. Met de prijs hopen de initiatiefnemers het schrijven over film in Nederland onder de aandacht te brengen en waardering uit te spreken voor idealisme, moed, inzet en bevlogenheid. Het is mogelijk voor publiek om de uitreiking bij te wonen. Klik verder voor informatie over vrijkaarten en de genomineerden.
Lees meer

MTM-18-42_Poster_A3_HR-1.jpg

Movies that Matter: Thank You for the Rain maandag 8 oktober

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In oktober staat de documentaire Thank You for the Rain van Julia Dahr op het programma. Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu met het vastleggen van zijn leven met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Hij filmt het leven van zijn gezin, het dorp waarin hij woont en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Het resultaat is een opmerkelijke documentatie van de gevolgen van klimaatverandering in zijn leefomgeving.

Lees meer

delineupposter.jpg

De Line Up: Animatievariété dinsdag 9 oktober & 30 oktober

Tekenen is misschien wel de meest toegankelijke kunstvorm die er bestaat. Er valt veel bijzonders te ontdekken op het gebied van tekenen binnen het hedendaagse kunstdiscours. Om die reden presenteert het Centraal Museum dit najaar een grootse tentoonstelling over tekenen van 1950 tot nu: De Line Up. Speciaal voor het Louis Hartlooper Complex selecteerden de curatoren van De Line Up in samenwerking met Gerben Schermer (animatie-expert) hun favoriete animatiefilms en stelden een internationaal programma samen.
Lees meer

PosterPFGluckauf.jpg

Psychoanalyse & Film: Gluckauf woensdag 10 oktober

Psychoanalyse & Film is een terugkerende reeks van bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. In oktober staat het Nederlandse drama Gluckauf van Remy van Heugten op het programma. In de door armoede en criminaliteit getekende Limburgse mijnstreek proberen de dolende vijftiger Lei en zijn volwassen zoon Jeffrey zich staande te houden. Winnaar van vier Gouden Kalveren. Met inleiding door psychiater, psychoanalytica Simone Logtenberg. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV).

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 13 oktober

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.
Lees meer

PosterGirl.jpg

Voorpremière Girl + Q&A Lukas Dhont donderdag 25 oktober

Voorpremière van het bekroonde Belgische drama Girl van regisseur Lukas Dhont. De 15-jarige Lara droomt ervan om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Samen met haar vader en jonge broertje probeert ze de wereld te trotseren. In Cannes gooide de film hoge ogen en werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder die voor beste debuutfilm. Deze voorpremière is inclusief Q&A met regisseur Lukas Dhont én een gratis drankje.

Lees meer

PosterBohemianRhapsody.jpg

Première Bohemian Rhapsody donderdag 1 november

Vanaf 1 november draait de biopic Bohemian Rhapsody van regisseur Bryan Singer in LHC. Een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band.

Lees meer