Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
PosterAwardSeizoenFilmsversie2.jpg

Award seizoen films januari & februari

Het award seizoen is in volle gang met de uitreiking van de Golden Globes op 7 januari en in dezelfde week de bekendmaking van de BAFTA nominaties. Eind januari volgen de nominaties voor de Oscars. Veel prijswinnaars en kanshebbers zijn nu al bij ons te zien of gaan de komende maanden bij ons in première. Bovendien organiseren we in januari en februari op zes woensdagen award seizoen voorpremières. Genoeg moois te zien dus in het Louis Hartlooper Complex!

Lees meer

Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Met de woensdag Cinesneak voor 6 euro is het elke keer weer een verrassing welke film je gaat zien. Maar het is altijd een film die binnenkort in première gaat. Je ziet deze film dus als eerste! 

 
Iedere woensdagmiddag om 14:00 (tenzij anders aangegeven).
 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2017-2018_klein.jpg

Filmcursussen 2017/2018

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

10984270_457339064414649_2695909935104247246_n.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?

Lees meer

PosterVoorpremiereThePost.jpg

Golden Globe Voorpremière: The Post woensdag 24 januari

Voorpremière van het waargebeurde drama The Post van Steven Spielberg. Over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Meryl Streep), en de hoofdredacteur van The Washington Post, Ben Bradlee (Tom Hanks). Ze zijn genoodzaakt om alles op alles te zetten in hun strijd tegen concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen. The Post ontving maar liefst 6 Golden Globe nominaties.

Lees meer

PosterPsychoanalyseFilmConfessionsklein.jpg

Psychoanalyse & Film: Confessions of a Dangerous Mind woensdag 24 januari

Psychoanalyse & Film is een terugkerende reeks van bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. In januari staat de biografische misdaadkomedie Confessions of a Dangerous Mind van George Clooney op het programma. De in 2017 overleden Chuck Barris (Sam Rockwell) was een Amerikaanse televisiepresentator. In zijn opzienbarende memoires beweerde hij dat hij daarnaast als moordenaar voor de CIA werkte. Of is die dubbelrol aan zijn verbeelding ontsproten? Met inleiding en nagesprek door psycholoog en psychoanalyticus Freek Pannekoek. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV).

Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth 3 februari, 3 maart en 7 april

Wegens succes extra voorstellingen van Down to Earth: 3 februari, 3 maart en 7 april om 11:30 in LHC. Voor deze documentaire trokken Rolf en Renata met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.

Lees meer

MTMfebruari2017klein.jpg

Movies that Matter On Tour: Risk maandag 5 februari

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In februari staat de documentaire Risk van Laura Poitras op het programma. Poitras kreeg zes jaar lang vrije toegang tot Wikileaks-oprichter Julian Assange en zijn team. Gedurende deze tijd filmde ze van dichtbij de opkomst van de man en zijn online platform. Van het lekken van geheime overheidsdocumenten tot de vlucht van Assange naar het gebouw van de Ambassade van Ecuador in Londen.

Lees meer

Le-Redoutable_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Ode aan Jean-Luc Godard januari & februari

In de eerste maanden van 2018 brengen we een ode aan filmmaker Jean-Luc Godard, de belangrijkste cineast van zijn generatie. De gelegenheid is de release van de biopic over Godard: Le Redoutable van regisseur Michel Hazanavicius (o.a. The Artist). De film geeft een inkijkje in Godard's leven en de nouvelle vague. Voor wie benieuwd is naar Godard's eigen werk brengen we twee van zijn klassiekers terug naar het grote doek met Timeless Sunday: Vivre sa vie (1962) en Le mépris (1963).

Lees meer

Wonder-Wheel_ps_1_jpg_sd-low_--2017-Gravier-Productions--Inc.jpg

Expo: Wonder Wheel

Regisseur Woody Allen werkte voor zijn nieuwe film Wonder Wheel wederom samen met de legendarisch cameraman Vittorio Storaro (Apocalypse Now, The Last Emperor, Café Society) en dat leverde prachtig kleurrijke beelden op, in de stijl van schilder Edward Hopper. Enkele uitvergrote Wonder Wheel filmstills zijn in volle glorie te bewonderen in onze foyer. De film met o.a. Kate Winslet, Justin Timberlake, Jim Belushi en Juno Temple is ook te zien in LHC.

Lees meer

A3PosterLHCFilmQuizklein.jpg

LHC Filmquiz woensdag 21 februari

Op woensdagavond 21 februari is het weer tijd voor de LHC Filmquiz! Ludieke filmvragen volgen elkaar op. Welk team weet de veelzijdige trivia, ondersteund door muziek en fragmenten, het best te plaatsen? Doe mee en maak kans op mooie prijzen en niet te vergeten, eeuwige roem. Inloop is vanaf 19:30 en om 20:00 stipt start de quiz. 

 

 

Lees meer

MTMmaart2017klein.jpg

Movies that Matter On Tour: Newton maandag 5 maart

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In maart staat het Indiase drama Newton van Amit Masurkar op het programma. Over een jongeman Newton die de woede van zijn familie op de hals haalt als hij duidelijk maakt dat hij niet uitgehuwelijkt wenst te worden. Bij zijn werk als overheidsambtenaar worden zijn principes en punctualiteit wel op prijs gesteld. Dit levert hem een aanstelling op als coördinator van een stembureau in een van de meest afgelegen en ontvlambare gebieden van India.

Lees meer

MTMapril2017klein.jpg

Movies that Matter On Tour: Beauty and the Dogs maandag 2 april

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In april staat het Tunesische drama Beauty and the Dogs van Kaouther Ben Hania op het programma. Op een nacht na een studentenfeest maakt Mariam een heftige gebeurtenis mee. Ondanks de schok is zij vastberaden aangifte te doen tegen haar belagers, maar dat wordt haar allesbehalve makkelijk gemaakt. Gebaseerd op het controversiële waargebeurde verhaal dat eerder in boekvorm verscheen onder de titel Coupable d'être violée.

Lees meer

fotoopendoek2.png

LHC Open Doek Inschrijving 2018

Het Louis Hartlooper Complex biedt met LHC Open Doek ruimte aan filmtalent. Het vertonen van film op het grote doek voor een publiek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. Daarom stelt het Louis Hartlooper Complex jaarlijks een dag een zaal ter beschikking aan filmtalent. De tweede editie van LHC Open Doek vindt plaats op zondag 24 juni en filmmakers kunnen hun werk tot 15 april inzenden. Dit jaar mag het publiek van LHC Open Doek stemmen op hun favoriete film. De winnaar van deze publieksprijs wordt gedurende de zomervakantie regelmatig vertoond in het reguliere programma. De opbrengst van de dag mag door de winnaar besteed worden aan promotie van de film.

Lees meer

MTMmei2017klein.jpg

Movies that Matter On Tour: Onderkomen maandag 7 mei

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In mei staat de Nederlandse documentaire Onderkomen van Jacqueline van Vugt op het programma. Over drie jongens die minderjarig en zonder ouders van Afghanistan naar Nederland vluchtten. Inmiddels zijn Ghullam, Keiber en Noori al jaren in afwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat vlakbij Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen.

Lees meer

fotobff.png

Belgisch Film Festival 7 t/m 10 juni 2018

Het Belgisch Film Festival (BFF) is een vierdaags filmfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. De Belgische cinema, een rijke en productieve filmtraditie, krijgt tijdens het festival het podium dat het in Nederland verdient. Het publiek krijgt rauwe en gedurfde lange films, korte films en televisieseries voorgeschoteld, die overtuigen van de veelzijdigheid en creativiteit van onze zuiderburen. De 5e editie van het BFF vindt plaats van 7 t/m 10 juni en is weer een samenwerking tussen de VPRO en het Louis Hartlooper Complex.

Lees meer

fotofzf.png

Film Zomer Festival juli & augustus

Ook dit jaar brengen we in juli en augustus de tien best bezochte films van LHC en Springhaver van het afgelopen filmjaar terug naar het grote doek met het jaarlijkse Film Zomer Festival. Als je een of meer van de topfilms hebt moeten missen dan heb je tijdens dit festival de kans om het in te halen. Dit jaar gaan we het nog feestelijker aanpakken, met zomerse drankjes en een speciale openluchtvoorstelling. Bovendien krijgt het publiek een beetje inspraak in de programmering. Hierover volgt de komende maanden meer informatie via onze website en social media kanalen.

Lees meer