Specials en festivals

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, evenementen en festivals in LHC. Hiervoor werken we vaak samen met interessante partners die iets extra's toe kunnen voegen aan het programma.


Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Laat je op woensdagmiddag in LHC verrassen tijdens de wekelijkse Cinesneak. Wat er op het programma staat blijft geheim totdat de optiteling van de film start. Misschien zie jij dus wel als eerste de nieuwste films van regisseurs Quentin Tarantino of Sofia Coppola of acteurs Leonardo DiCaprio of Emma Stone. We kunnen alleen verklappen dat de films binnenkort in première gaan in LHC of Springhaver. Je ziet dus altijd een voorpremière van een kwaliteitsfilm tijdens de Cinesneak.

 

Elke woensdagmiddag voor maar 7 euro om 14:00 in zaal 1 (tenzij anders aangegeven).

 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2018-2019.png

Filmcursussen 2018/2019

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

PosterLNPGirl.jpg

Language no problem: Girl November 7, 11, 21, 25

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles at our monthly screenings: Language no problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. In November we will show a big favourite from the Cannes Film Festival: Girl by Lukas Dhont.

Lees meer

PosterIDFAxLHCBellingcat.jpg

IDFA x LHC: Bellingcat, truth in a post-truth world vrijdag 16 november

De documentaire Bellingcat, truth in a post-truth world van Hans Pool gaat op 16 november om 21:00 in wereldpremière op het IDFA. Bij hoge uitzondering mogen wij de film gelijktijdig vertonen, met na afloop een livestream van de Q&A met de Bellingcat-oprichter Eliot Higgins. De documentaire toont het urgente verhaal van de groep die bijna alle onthullingen deed rond de ramp van MH17 en de verantwoordelijkheid van Rusland bewees. Een groepje nerds en huisvaders die nep-nieuws ontmaskerden en zo de horzel in de pels werden van grootmachten en geheime diensten. Voor het eerst krijgen we de gezichten te zien achter dit bijzondere verhaal.

Lees meer

PosterBeautifulBoyvp.jpg

Voorpremière Beautiful Boy woensdag 21 november

Voorpremière van het waargebeurde Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix van Groeningen. Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Een ontroerende film over hoop en de onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Lees meer

A3PosterLHCFilmQuizklein.jpg

LHC Filmquiz woensdag 28 november

Op woensdagavond 28 november is het weer tijd voor de LHC Filmquiz! Ludieke filmvragen volgen elkaar op. Welk team weet de veelzijdige trivia, ondersteund door muziek en fragmenten, het best te plaatsen? Doe mee en maak kans op mooie prijzen en niet te vergeten, eeuwige roem. Inloop is vanaf 19:30 en om 20:00 stipt start de quiz.

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 8 december

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.
Lees meer

Poster1jaarCallmebyyourname.jpg

1 jaar Call Me by Your Name zaterdag 15 december

Een jaar na de release van Call Me by Your Name van Luca Guadagnino brengen we deze bekroonde film nog eenmaal terug naar het grote doek. Met een draaitijd van bijna een jaar is dit liefdesdrama onze grootste succesfilm van 2017/2018. Een verhaal over een eerste liefde onder de broeierige Italiaanse zon, naar het gelijknamige boek van André Aciman. De film won 1 Oscar en 1 BAFTA en werd genomineerd voor 3 Golden Globes.

Lees meer

PosterDagvandeKorteFilm2018.jpg

Dag van de Korte Film vrijdag 21 december

Op de kortste dag van het jaar zetten we de korte film in het zonnetje i.s.m. EYE, Go Short, IFFR en NFF. Het programma bevat de beste Nederlandse shorts van het afgelopen jaar, geselecteerd door Go Short. In de tijd van een speelfilm zie je zes korte films van talentvolle of zelfs awardwinnende filmmakers. Met onder andere de Go Short publieksprijswinnaar Homo Ludens van Sanne Rovers en de ontwapenende documentaire Hallo Salaam.

Lees meer

Postercaravaggiodef.jpg

Centraal Museum x LHC: Caravaggio december t/m maart

Op zondag 16 december opent in het Centraal Museum Utrecht de tentoonstelling over de Utrechtse caravaggisten en hun Europese collega’s. Het Centraal Museum biedt in samenwerking met het Louis Hartlooper Complex een speciale actie aan. Vanaf zondag 23 december draait elke zondag om 11:00 de film Caravaggio: The Soul and the Blood in het Louis Hartlooper Complex. Dompel je met deze film helemaal onder in de kunst en geest van Caravaggio en ga vervolgens de werken van zijn navolgers – en enkele van zijn eigen werken - bewonderen in het Centraal Museum.

 

Lees meer

BestofIDFAposterformaat.jpg

The Best of IDFA on Tour zaterdag 12 januari

De beste films van het IDFA zijn op één dag achter elkaar te zien in het Louis Hartlooper Complex! Van de meer dan honderd documentaires die tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam in première gaan, zijn de beste films geselecteerd voor dit programma. De precieze invulling van het programma wordt rond 15 december bekendgemaakt. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor het gehele programma, het is niet mogelijk om kaarten te kopen voor losse films.

Lees meer

PosterPFShadowofaDoubt.jpg

Psychoanalyse & Film: Shadow of a Doubt woensdag 16 januari

Psychoanalyse & Film is een terugkerende reeks van bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. In januari staat de klassieke thriller Shadow of a Doubt van Alfred Hitchcock op het programma. Een jonge vrouw is blij wanneer haar lievelingsoom Charles bij het gezin komt inwonen. Ze ontdekt echter al snel dat hij wellicht niet de man is die hij lijkt te zijn. Met inleiding door psycholoog, psychoanalyticus Thijs de Wolf. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV).

Lees meer