Specials en festivals

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, evenementen en festivals in LHC. Hiervoor werken we vaak samen met interessante partners die iets extra's toe kunnen voegen aan het programma.


Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Met de woensdag Cinesneak voor 7 euro is het elke keer weer een verrassing welke film je gaat zien. Maar het is altijd een film die binnenkort in première gaat. Je ziet deze film dus als eerste! 

 
Iedere woensdagmiddag om 14:00 (tenzij anders aangegeven).
 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2018-2019.png

Filmcursussen 2018/2019

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

10984270_457339064414649_2695909935104247246_n.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?

Lees meer

PosterTSBillyWilder.jpg

Timeless Sunday: Billy Wilder zondag 8 juli, 22 juli, 5 augustus

In de zomer brengen we drie klassiekers van regisseur en zesvoudig Oscarwinnaar Billy Wilder terug naar het grote doek bij Timeless Sunday. Wilder wordt gezien als een van de meest briljante en veelzijdige filmmakers van Hollywood's Gouden Eeuw. Zestien jaar na zijn overlijden wordt Wilder's werk nog steeds geroemd. Bij ons op het programma: de film-noir thriller Double Indemnity (1944), het sociaal-realistische drama The Lost Weekend (1945) en het satirische drama Ace In the Hole (1951), Wilders persoonlijke favoriet. De films worden deskundig ingeleid door onze eigen explicateur Romy van Krieken, die alles zal vertellen wat je moet weten over Wilder.

Lees meer

LHCSummerSchoolA3affiche.jpg

LHC Summer School maandag 9, 16, 23 en 30 juli

Het is zomer, de school is uit, de zon schijnt, het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid ook de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch. In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal: filmposters, de optiteling van een film, film en natuur, film en architectuur. Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout.

Lees meer

PostervanMarsenVenusklein.jpg

Van Mars en Venus donderdag 19 t/m woensdag 25 juli

Met zijn korte drama Van Mars en Venus won regisseur Kevin Kok vorige maand de publieksprijs tijdens de tweede editie van LHC Open Doek. Daarom draaien we zijn film deze zomer op verschillende momenten in onze filmzalen. Deze vertoningen zijn gratis toegankelijk! In Van Mars en Venus gaat de zeventienjarige Gijs bij zijn vader in de leer om schipper te worden. Tijdens hun reis durft hij niet te vertellen dat hij de behoefte voelt om te crossdressen. Met zijn film wil Kok het gesprek openen over het onderwerp crossdressen, waar nu nog vaak een taboe op rust. Hij hoopt hiermee mensen te inspireren om open te zijn over hun identiteit.
Lees meer

FilmZomerFestivalPosterA2.jpg

Film Zomer Festival maandag 23 juli t/m woensdag 22 augustus

Het Film Zomer Festival vindt van 23 juli t/m 22 augustus 2018 plaats in het Louis Hartlooper Complex en Springhaver. Tijdens de zomermaanden brengen we de tien best bezochte films van het afgelopen jaar tijdelijk terug naar het grote doek. Als je een of meer van de topfilms van het afgelopen seizoen hebt gemist dan heb je tijdens het Film Zomer Festival de kans om het in te halen. Voor een filmkaartje betaal je slechts € 7 en voor een tienrittenkaart waarmee je alle films kan zien € 60. Onder andere op het programma: de grote winnaar van de Oscars The Shape of Water, zomersensatie Baby Driver en de veelbesproken en gevierde thriller Get Out.

Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 4 augustus

Bijzondere documentaire waarvoor Rolf en Renata met hun drie kinderen over de hele wereld trokken, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat. Onlangs is Down to Earth ook uitgebracht op DVD, deze is voor € 14,99 verkrijgbaar bij onze kassa. Ga je op 4 augustus naar de vertoning van Down to Earth in LHC? Dan krijg je op dezelfde dag met jouw filmkaartje € 2,99 korting op de DVD, en betaal je dus slechts € 12.

 

Lees meer

PosterWhitney.jpg

Documentaire Whitney donderdag 9 augustus

Op donderdag 9 augustus, de dag waarop zangeres en actrice Whitney Houston 55 jaar zou zijn geworden, vertonen we de nieuwe documentaire Whitney van Oscarwinnaar Kevin MacDonald (o.a. The Last King of Scotland). De eerste Whitney Houston-documentaire die officieel is goedgekeurd door de erfgenamen, met niet eerder vertoonde beelden en exclusieve demo-opnamen. De docu schetst zo het leven en de ondergang van een waar icoon.

Lees meer

Raamposter_Amongst_FriendsWT.jpg

Amongst Friends maandag 20 augustus

Maandag 20 augustus om 21:15 is er weer een nieuwe editie van Amongst Friends. Een echte sneak-preview avond, maar dan met een persoonlijk tintje. Sinds oktober 2014 is Amongst Friends iedere derde maandag van de maand aanwezig in het Louis Hartlooper Complex, samengesteld door Hein van Joolen & Nalden.

Lees meer