Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Met de woensdag Cinesneak voor 6 euro is het elke keer weer een verrassing welke film je gaat zien. Maar het is altijd een film die binnenkort in première gaat. Je ziet deze film dus als eerste! 

 
Iedere woensdagmiddag om 14:00 (tenzij anders aangegeven).
 
 
Lees meer

Filmcursussen_A3_affiche_2017-2018_klein.jpg

Filmcursussen 2017/2018

Al 10 jaar verzorgt het Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen weer plaats in de nieuwste zaal van het Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

10984270_457339064414649_2695909935104247246_n.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?

Lees meer

PosterPsychoanalyseFilmShockHeadSoul.jpg

Psychoanalyse & Film: Shock Head Soul woensdag 21 maart

Psychoanalyse & Film is een terugkerende reeks van bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. In maart staat de documentaire/biopic Shock Head Soul van Simon Pummell op het programma. Een Brits-Nederlandse verfilming van de autobiografie die de Duitse jurist Daniel Paul Schreber in 1903 publiceerde over zijn eigen paranoia. De film combineert echte interviews met fictionele reconstructies. Met inleiding en nagesprek door psycholoog en psychoanalyticus Marc Hamburger. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV). Let op: eenmalig in het Springhaver Theater i.p.v. LHC.

Lees meer

PosterTimelessSundayLumiere.png

Timeless Sunday: Lumiere! L'Aventure Commence zondag 11 maart, 25 maart

In maart draait de Franse documentaire Lumière! L'Aventure Commence van Thierry Frémaux over de gebroeders Lumière maar liefst vier keer bij Timeless Sunday. In 1895 vinden de gebroeders Lumière de cinematograaf uit en draaien ze de allereerste films. Regie, travellling, trucage of remake, al doende ontdekken ze de kunst van het filmen. Deze selectie van wereldberoemde meesterwerken en onbekende juweeltjes vormt een reis naar de oorsprong van de cinema. Het zijn onvergetelijke beelden die ons een unieke blik gunnen op Frankrijk en de wereld die zich openstelt voor de 20e eeuw.

Lees meer

BestofMtMF18OnTour.jpeg

Best of Movies That Matter zaterdag 31 maart

Tijdens Best of Movies that Matter bieden we de drie mooiste films aan uit het Movies that Matter festivalprogramma 2018. Achter elkaar voor maar € 25,-. Op het programma staan de volgende titels: documentaire Ask the Sexpert (11:30), documentaire Armed to the Teeth (13:30) en drama Foxtrot (15:30). Tussen de eerste en tweede film is er tijd om te lunchen.
Lees meer

PosterAwardSeizoenFilmsmaart.jpg

Award seizoen films maart

Met de uitreiking van de Oscars op zondagnacht 4 maart is het award seizoen ten einde gekomen. Gelukkig zijn veel van de genomineerden of prijswinnaars deze maand nog te zien in LHC of Springhaver. Bijvoorbeeld de grote winnaar van de Oscars The Shape of Water of de grote winnaar van de Golden Globes en BAFTA's Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Lees meer

MTMapril2017klein.jpg

Movies that Matter On Tour: Beauty and the Dogs maandag 2 april

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In april staat het Tunesische drama Beauty and the Dogs van Kaouther Ben Hania op het programma. Op een nacht na een studentenfeest maakt Mariam een heftige gebeurtenis mee. Ondanks de schok is zij vastberaden aangifte te doen tegen haar belagers, maar dat wordt haar allesbehalve makkelijk gemaakt. Gebaseerd op het controversiële waargebeurde verhaal dat eerder in boekvorm verscheen onder de titel Coupable d'être violée.

Lees meer

COBAIN2.jpg

NFF x LHC: Cobain donderdag 5 april

Het Nederlands Film Festival is er niet alleen eind september, maar zorgt ook voor jouw maandelijkse dosis Nederlandse filmcultuur. In het Louis Hartlooper Complex zie je tijdens NFF x LHC regelmatig een Nederlandse film op de dag dat hij in de bioscoop in release gaat. Deze maand vertonen we het drama Cobain van regisseur Nanouk Leopold. De avond wordt extra speciaal, met na afloop van de film een Q&A met Nanouk Leopold en er is een drankje bij het kaartje inbegrepen.

Lees meer

A3PosterFilmCafe.jpg

Film Café zaterdag 7 april, 12 mei

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.

Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 7 april, 5 mei, 2 juni

Wegens succes extra voorstellingen van Down to Earth: zaterdag 7 april, 5 mei en 2 juni om 11:30 in LHC. Voor deze documentaire trokken Rolf en Renata met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.

Lees meer

fotoopendoek2.png

LHC Open Doek Inschrijving 2018

Het Louis Hartlooper Complex biedt met LHC Open Doek ruimte aan filmtalent. Het vertonen van film op het grote doek voor een publiek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. Daarom stelt het Louis Hartlooper Complex jaarlijks een dag een zaal ter beschikking aan filmtalent. De tweede editie van LHC Open Doek vindt plaats op zondag 24 juni en filmmakers kunnen hun werk tot 15 april inzenden. Dit jaar mag het publiek van LHC Open Doek stemmen op hun favoriete film. De winnaar van deze publieksprijs wordt gedurende de zomervakantie regelmatig vertoond in het reguliere programma. De opbrengst van de dag mag door de winnaar besteed worden aan promotie van de film.

Lees meer

A3PosterLHCFilmQuizklein.jpg

LHC Filmquiz woensdag 18 april

Op woensdagavond 18 april is het weer tijd voor de LHC Filmquiz! Ludieke filmvragen volgen elkaar op. Welk team weet de veelzijdige trivia, ondersteund door muziek en fragmenten, het best te plaatsen? Doe mee en maak kans op mooie prijzen en niet te vergeten, eeuwige roem. Inloop is vanaf 19:30 en om 20:00 stipt start de quiz. 

 

 

Lees meer

MTMmei2017klein.jpg

Movies that Matter On Tour: Onderkomen maandag 7 mei

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In mei staat de Nederlandse documentaire Onderkomen van Jacqueline van Vugt op het programma. Over drie jongens die minderjarig en zonder ouders van Afghanistan naar Nederland vluchtten. Inmiddels zijn Ghullam, Keiber en Noori al jaren in afwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat vlakbij Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen.

Lees meer

PosterIsleofDogs.jpg

Première Isle of Dogs + inleiding donderdag 10 mei

Première van de nieuwste stop-motion animatiefilm van Wes Anderson Isle of Dogs. Over Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje, de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis. Inclusief inleiding en gratis welkomstdrankje.

Lees meer

BigLebowskidudedaynlklein.jpg

The Dude Day: The Big Lebowski maandag 14 mei

Op The Dude Day keert The Big Lebowski (1998) terug naar het grote doek om zijn twintigste verjaardag te vieren. Deze veel geciteerde filmklassieker van de Oscarwinnende makers Joel en Ethan Coen (o.a. Fargo) zit vol met onvergetelijke personages en scènes. “The Dude” Lebowski (Oscarwinnaar Jeff Bridges) wordt verward met een man met dezelfde naam en komt - samen met zijn bowlingvrienden - in een wereld terecht van misdaad en mysterie. We maken The Dude Day compleet met White Russian's en andere verrassingen. “Careful man, there’s a beverage here!” Reserveer snel en vergeet je bowlingschoenen niet!

Lees meer

shot2_large.jpg

Filmwandeling langs Utrechtse filmlocaties zondag 8 april, 27 mei

Wist je dat de historische binnenstad vaak gebruikt wordt als decor voor Nederlandse films? Utrecht Verrast neemt je tijdens een unieke filmwandeling 1,5 uur mee langs een aantal van deze filmlocaties. Naast de filmverhalen laat de gids in beeld en geluid op locatie zien hoe de scene uiteindelijk in de film is gemonteerd. En het zijn meer films dan je denkt. Neem je filmvrienden mee en beleef samen met hen Utrecht filmstad van dichtbij. Het startpunt van de filmwandeling is het Louis Hartlooper Complex.
Lees meer

PosterTimelessSundayWesAnderson.jpg

Timeless Sunday: Wes Anderson zondag april, mei, juni

Op 10 mei gaat de sprankelende nieuwe stop-motion animatiefilm Isle of Dogs van Wes Anderson in release. Daarom brengen we in het voorjaar vier tragikomische klassiekers van Anderson terug naar het grote doek bij Timeless Sunday. Op het programma staan: Anderson’s speelfilmdebuut Rushmore (1998), Golden Globe-winnaar The Royal Tenenbaums (2001), het avontuurlijke The Darjeeling Limited (2007) en Anderson’s stop-motion debuut Fantastic Mr. Fox (2009).

Lees meer

fotobff.png

Belgisch Film Festival 7 t/m 10 juni 2018

Het Belgisch Film Festival (BFF) is een vierdaags filmfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. De Belgische cinema, een rijke en productieve filmtraditie, krijgt tijdens het festival het podium dat het in Nederland verdient. Het publiek krijgt rauwe en gedurfde lange films, korte films en televisieseries voorgeschoteld, die overtuigen van de veelzijdigheid en creativiteit van onze zuiderburen. De 5e editie van het BFF vindt plaats van 7 t/m 10 juni en is weer een samenwerking tussen de VPRO en het Louis Hartlooper Complex.

Lees meer

fotofzf.png

Film Zomer Festival juli & augustus

Ook dit jaar brengen we in juli en augustus de tien best bezochte films van LHC en Springhaver van het afgelopen filmjaar terug naar het grote doek met het jaarlijkse Film Zomer Festival. Als je een of meer van de topfilms hebt moeten missen dan heb je tijdens dit festival de kans om het in te halen. Dit jaar gaan we het nog feestelijker aanpakken, met zomerse drankjes en een speciale openluchtvoorstelling. Bovendien krijgt het publiek een beetje inspraak in de programmering. Hierover volgt de komende maanden meer informatie via onze website en social media kanalen.

Lees meer