Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Cinesneak_Raamposter_A3_affiche_LHC_klein.jpg

Cinesneak

Met de woensdag Cinesneak voor 6 euro is het elke keer weer een verrassing welke film je gaat zien. Maar het is altijd een film die binnenkort in première gaat. Je ziet deze film dus als eerste! 

 
Iedere woensdagmiddag om 14:00 (tenzij anders aangegeven).
 
 
Lees meer

Timeless_Sunday_Raamposter_A3_03.jpg

Timeless Sunday 2017

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Er worden jaarlijks wereldwijd duizenden films gemaakt. Van al deze mooie, slechte, mislukte, spannende, onvergetelijke en persoonlijke (arthouse) films is natuurlijk het beste en het meest bijzondere in het Louis Hartlooper Complex te zien. Wij vinden dat klassiekers hierbij niet mogen ontbreken en op het grote doek vertoond moeten worden; daar zijn ze voor gemaakt en daar horen ze thuis. In seizoen 2017 staan onder andere Once Upon a Time in the West (Sergio Leone) en zes meesterwerken van regisseur Jim Jarmusch op het programma: zijn afstudeerfilm Permanent Vacation (1980), Stranger Than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Night on Earth (1991) en Dead Man (1995).

Lees meer

Filmcursussen_A3_afficheWT.jpg

Filmcursussen 2016/2017

Al 10 jaar verzorgt Louis Hartlooper Complex diverse filmcursussen met een deskundig team van docenten die hun filmkennis toelichten aan de hand van uiteenlopende filmfragmenten. Onderwerpen van cursussen variëren van grote regisseurs, filmanalyse en filmgeschiedenis tot film & literatuur, documentaire maken en scenarioschrijven. Dit najaar vinden de cursussen plaats in de nieuwste zaal van Louis Hartlooper Complex: zaal 5. De zaal biedt 26 comfortabele en luxe stoelen met klaptafeltjes waardoor deze zeer geschikt is voor cursussen.

Lees meer

10984270_457339064414649_2695909935104247246_n.jpg

De Explicateur

Over De Explicateur. Explicaties bieden duiding, maar geven géén mening: de beste recensent bent u namelijk zelf. De Explicateur selecteert en duidt films die er toe doen. Film met explicatie van De Explicateur zien?

Lees meer

PosterHiddenFigures.jpg

Oscar voorpremière: Hidden Figures zondag 26 februari

Wij organiseren een speciale voorpremière van het waargebeurde drama Hidden Figures van Ted Melfi (St. Vincent). De film gaat op donderdag 9 maart landelijk in première, maar is op zondag 26 februari al bij ons te zien. Hidden Figures vertelt het verhaal van drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Genomineerd voor 3 Oscars.

Lees meer

kus_klein.jpg

Expo: STRWSSTRS collectief t/m 28 februari

In februari is er in onze foyer een expositie te bewonderen van STRWSSTRS collectief:

 

“Waar je ook gaat daar ben je…”
Wij zijn hier

Het totaal van mogelijkheden verbindt alles.
Waar verbind jij je mee?
Deze vraag werd door ons beantwoord niet met woorden maar met beelden.
Je volledig in het hier en nu laten leiden met alleen een schaar en papier in de hand.
Wij knippen dus wij bestaan!

Lees meer

DOWN_TO_EARTH_POSTER_klein.jpg

Down to Earth zaterdag 4, 11, 18 maart en zaterdag 1, 8, 15, 29 april

Wegens succes extra voorstellingen van Down to Earth: in maart en april bijna elke zaterdag om 11:30 in LHC. Voor deze documentaire trokken Rolf en Renata met hun drie kinderen over de hele wereld, van Peru tot Namibië, van Noord-Amerika naar een afgelegen eiland bij Australië. De intensieve gesprekken die ze voerden met stamhoofden en oude wijzen legden ze vast in 200 uur film. Van dat materiaal maakten de selfmade filmmakers Down to Earth, die niet alleen prachtig is om naar te kijken, maar ook een diepe indruk achterlaat.
Lees meer

Filmcafe4maart2017klein.jpg

Film Café zaterdag 4 maart

Het Film Café is de bevlogen filmmiddag van Louis Hartlooper, vol obscure eendagsvliegen en bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films, voorzien van anekdotes door gastheer Constant Hoogenbosch. Elke maand biedt het Film Café een nieuw en dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, onder het genot van een hapje en drankje.

Lees meer

mtmmaartnoces.jpg

Movies that Matter On Tour: voorpremière Noces (A Wedding) maandag 6 maart

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 18 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. Deze maand staat een voorpremière van het drama Noces (A Wedding) van Stephan Streker op het programma. De relatie tussen de 18-jarige Zahira en haar ouders in Brussel wordt onder druk gezet wanneer ze volgens Pakistaanse traditie moet trouwen met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Zahira komt voor een hartverscheurende keuze te staan. Kiest ze voor haar vrijheid of voor haar familie?

Lees meer

AlbertaLHCxNFFstaand.jpg

NFF x LHC: premières Alberta donderdag 9 maart

Samen met het Nederlands Film Festival (NFF) organiseren we een speciale première van de tragikomedie Alberta van Eddy Terstall en Erik Wünsch. In de film komt de getrouwde en succesvolle Freek (Daniël Boissevain) erachter dat hij niet tevreden is met zijn leven. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta (Jamie Grant) en hij reist met haar naar de gelijknamige streek in Canada. Deze ontsnapping moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen, maar dit pakt anders uit dan verwacht. Na de films zijn er Q&A's met regisseurs Eddy Terstall en Erik Wünsch én een gratis drankje.

Lees meer

LHC_Open_Doek.jpg

LHC Open Doek zaterdag 11 maart

Het Louis Hartlooper Complex (LHC) biedt ruimte aan filmtalent. Wij krijgen uit het hele land regelmatig verzoeken van onder meer aanstormend filmtalent om films te mogen presenteren. Daaruit ontstond het idee om jaarlijks een dag onze grootste zaal ter beschikking te stellen aan filmtalent. Het hebben van een podium en het vertonen van film op het grote doek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. De eerste editie van LHC Open Doek is op zaterdag 11 maart 2017 van 10:00 tot 19:00 in LHC 1 (201 stoelen).
Lees meer

LHCFilmquizA3poster15maart2017klein.png

LHC Filmquiz woensdag 15 maart

Op woensdag 15 maart (20:00) is het weer tijd voor de LHC Filmquiz! Ludieke filmvragen volgen elkaar op. Welk team weet de pittige trivia, ondersteund door muziek en fragmenten, het best te plaatsen? Doe mee en maak kans op mooie prijzen en niet te vergeten, eeuwige roem.

 

 

Lees meer

PsychoanalyseFilm15maartklein.jpg

Psychoanalyse & Film: Her woensdag 15 maart

Psychoanalyse & Film is een jaarlijks terugkerende reeks van zes bijzondere filmvertoningen, met inleiding door een deskundige en een nagesprek. Het thema van de huidige serie is: generaties. Psychoanalyse & Film is een samenwerking met  de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse en het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap. Deze keer vertonen we Spike Jonze’s romantische science-fiction drama Her met inleiding en nagesprek door een psycholoog of psychoanalyticus.

Lees meer

posterindiemarathon1500x2121.jpg

Chasing Reels Early Bird vrijdag 7 april

Een première-marathon in het Louis Hartlooper Complex met drie van de beste indiefilms die in Nederland nog niet eerder op het witte doek vertoond zijn. Geen blockbusters, geen headliners, maar een spannende selectie uit de indie filmscene. Mooie, fantastische Amerikaanse indiefilms die indruk maken op festivals als South by Southwest, Telluride en Sundance en die je nu voor het eerst in Nederland ziet. Koop nu t/m 10 maart je early bird ticket en betaal slechts 20 euro voor het gehele programma! Vanaf 11 maart zijn de reguliere tickets voor alle films apart te koop en is Cineville geldig.
Lees meer

TSOnceUponaTimeA3klein.jpg

Timeless Sunday: Once Upon a Time in the West zondag 23 april

Al enige jaren vertonen we in het Louis Hartlooper Complex bijna elke zondag klassieke films onder de noemer Timeless Sunday. Op zondag 23 april staat de digitaal gerestaureerde beroemde spaghettiwestern Once Upon a Time in the West van Sergio Leone uit 1968 op het programma. Na drie iconische producties met Clint Eastwood (A Fistful of DollarsFor a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly) koos Leone de Italiaanse filmster Claudia Cardinale als protagonist naast drie doorleefde westernmannen: slechterik Henry Fonda, enigmatische held Charles Bronson en Jason Robards als de 'tough guy'.

Lees meer

shot2_large.jpg

Filmwandeling langs Utrechtse filmlocaties zondag 2 april | zondag 7 mei

Wist je dat de historische binnenstad vaak gebruikt wordt als decor voor Nederlandse films? Utrecht Verrast neemt je tijdens een unieke filmwandeling 1,5 uur mee langs een aantal van deze filmlocaties. Naast de filmverhalen laat de gids in beeld en geluid op locatie zien hoe de scene uiteindelijk in de film is gemonteerd. En het zijn meer films dan je denkt. Neem je filmvrienden mee en beleef samen met hen Utrecht filmstad van dichtbij. Het startpunt van de filmwandeling is het Louis Hartlooper Complex.
Lees meer

CampagnebeeldUoU2017DEF.jpg

Utrecht over Utrecht 2017 Welkom in Utrecht?

Utrecht over Utrecht is een jaarlijks amateur cinema- en literatuurfestival van, over en voor inwoners uit de provincie Utrecht. De elfde editie vindt plaats op zondag 25 juni 2017 bij ons in het Louis Hartlooper Complex. Het thema van deze editie is: Welkom in Utrecht? Dit thema is slechts een handreiking, geen verplichting. Inschrijven kan tot 2 april 2017 in de categoriën Film, Foto, Verhaal en Gedicht.

Lees meer