logo
hd-img hd-img

Speciale vertoningen

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, (voor)premières en eenmalige vertoningen in LHC. Hiervoor werken we vaak samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het actuele aanbod van speciale vertoningen.


Poster for

Science & Fiction x LHC: Clouds of Sils Maria vrijdag 6 maart

Speciale vertoning van Clouds of Sils Maria (2014) van regisseur Olivier Assayas. Op het hoogtepunt van haar carrière wordt actrice Maria (Juliette Binoche) gevraagd voor een hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Oog in oog met het gezicht van jeugd en ambitie, wordt zij geconfronteerd met de eindigheid van haar carrière. Met inleiding en nagesprek over gender en leeftijd door universitair docent Noortje van Amsterdam.

Lees meer

Poster for

Voorpremière: Woman zondag 8 maart

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2020 organiseren we een voorpremière van de documentaire Woman van Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikova. Een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. Een ode aan de culturele diversiteit en biodiversiteit van gebruiken, kleding en religieuze overtuigingen. Er wordt ook ingegaan op de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

Lees meer

Poster for

CineMar x LHC: Surf Movie Night dinsdag 10 maart

The CineMar Surf Movie Night sails into the most beautiful cities in Europe with its film tour. On March 10th the organization will dock in Utrecht to host an adventurous movie night. The program brings the highlights among the surf movies and surfing documentaries of the year into the Louis Hartlooper Complex: ocean stories for surf addicts. Five exciting short films will be screened this evening.

Lees meer