logo
hd-img hd-img

Speciale vertoningen

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, (voor)premières en eenmalige vertoningen in LHC. Hiervoor werken we vaak samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het actuele aanbod van speciale vertoningen.

 

Let op: we zijn helaas tijdelijk gesloten.
Hopelijk mogen we vanaf 9 februari weer films vertonen.


Poster for

Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Nick Cave, alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal. Deze speciale concertregistratie werd in juni 2020 opgenomen, als reactie op de beperkingen en isolatie van de maanden ervoor. Een blijvende herinnering aan deze vreemde en onzekere tijden. Unieke akoestische uitvoeringen van liedjes als ‘Into My Arms’, ‘The Mercy Seat’, ‘Higgs Boson Blues’ en ‘Girl in Amber’, in de stille grandeur van het Alexandra Palace.

Lees meer

Poster for

The Human Voice

Tijdelijk te zien in ons theater: de korte film The Human Voice van Pedro Almodóvar, zijn eerste Engelstalige werk. Een vrouw (Tilda Swinton) komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers staan klaar, maar hij komt niet. Ook de hond is rusteloos zonder zijn baasje. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk.

Lees meer

Poster for

David Byrne’s American Utopia

Tijdelijk te zien in ons theater: het uitbundige Broadway-concert David Byrne’s American Utopia, met ritmische en inspirerende nummers. Byrne werkt hiervoor met een levendige, nieuwe band en dansers uit de hele wereld en transformeert zijn muziek in een tegengif tegen de polarisatie in Amerika en de rest van de wereld. Regisseur Spike Lee brengt het bijzondere theaterstuk naar het grote doek als een oproep om met elkaar te verbinden, ongelijkheid te bestrijden en om, bovenal, het leven te vieren.

Lees meer