logo
hd-img hd-img

Scenarioschrijven | Door Loïs Luca

In deze vier bijeenkomsten bouwen we stap voor stap op naar het scenario van jouw eigen korte film. In elke bijeenkomst gaan we op zoek naar een antwoord op de volgende vragen: wat is dat eigenlijk, een scenario? Waaruit bestaat een scene? Waarom blijf je vol spanning kijken naar de ene film en zet je een ander uit na de eerste tien minuten? Waarom blijft dat ene personage je voor altijd bij en vergeet je de ander zodra het doek op zwart gaat? Hoe maak je de perfecte held of schurk? Naast de theorie, de voorbeelden en de gesprekken hierover gaan we vooral veel zelf aan de slag. We gaan veel schrijven, herschrijven, luisteren naar de scenes en ideeën van anderen en nog meer schrijven. Geen zorgen als je nog niet direct weet waar je moet beginnen. Of als je nog geen idee hebt waar je over zou willen schrijven. Óf misschien zorgen hebt over het feit of dit wel gaat komen. Als je eenmaal begint, ontstaat het verhaal vaak vanzelf.

 

Deze cursus vindt plaats op 14, 21, 29 februari en 6 maart met een reservedatum op 13 maart. De cursus duurt van 19:00 tot 21:00.

 

Download HIER HET INSCHRIJFFORMULIER EN DE PRIJZEN


logo

Loïs Luca

Loïs Luca studeerde in 2020 af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU, waar ze werd opgeleid tot film- en theaterschrijver. Met haar verhalen onderzoekt ze de grens tussen fictie en documentair en vooral de vraag of daar wel een verschil tussen zit.

 

Het is altijd bijzonder om te zien, hoe in de kleinste zaal van het LHC, in zo’n korte tijd, zoveel verschillende werelden worden geschapen. Van science fiction tot een flat in New York, na drie avonden zijn er allerlei universums bedacht en komen die in de verschillende scenario’s allemaal tot leven.