logo
hd-img hd-img

Psychoanalyse & Film

Psychoanalyse & Film is een reeks van zes filmvertoningen, die we in samenwerking met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV) maandelijks vertonen van oktober t/m april. De films worden altijd ingeleid door een deskundige op het gebied van psychoanalyse, en na afloop is er de mogelijkheid tot discussie. De films worden geselecteerd rondom een specifiek thema die we elk seizoen hieronder toelichten. Het thema van deze reeks is: alleen (zijn)

 

Het seizoen loopt t/m april 2024. Kijk op deze pagina voor alle films in deze reeks!


Poster for

Psychoanalyse & Film: Una Mujer Fantastica Op woensdag 6 maart om 18:45

De relatie tussen de oudere Orlando en de jongere transvrouw Marina in de Chileense, met een Oscar bekroonde Una mujer fantástica (Sebastián Lelio, 2017) ligt gevoelig bij de buitenwacht (zijn zoon, zijn ex, de afdeling zedenzaken). Als Marina alleen achterblijft na de plotse dood van Orlando wordt zij met argwaan bekeken.

 

Deze voorstelling bevat een inleiding en nagesprek met psychoanalyticus Simone Logtenberg.


Verwacht op 06 mrt 2024

Lees meer

Poster for

Psychoanalyse & Film: Bleu

Als Julie in Bleu (Krzysztof Kieslowski, 1993) ontwaakt uit haar coma na een auto-ongeluk hoort ze dat haar man en dochtertje inmiddels zijn begraven. Na dit verlies lijkt ze te kiezen voor radicaal afstand nemen: ergens anders gaan wonen, spullen van haar man bij het oud vuil. Leidt haar rouwproces Julie naar vrijheid?

Deze voorstelling bevat een inleiding en nagesprek met psychoanalyticus Esther Swart. 


Verwacht op 03 apr 2024

Lees meer