logo
hd-img hd-img

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. In samenwerking met Eye Filmmuseum vertonen Louis Hartlooper Complex en Slachtstraat Filmtheater deze hele zomer een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

 

Previously Unreleased in LHC: The Souvenir part 1 en 2 (vanaf 30 juni), Mass (vanaf 14 juli), Dinner in America (vanaf 28 juli) en After Love (vanaf 25 augustus)

 

Previously Unreleased in Slachtstraat: Dwelling in the Fuchun Mountains (vanaf 7 juli), Kill it and Leave this Town (vanaf 21 juli), I See You Everywhere (vanaf 4 augustus), There Is No Evil (vanaf 11 augustus), Destello Bravio (vanaf 18 augustus) en Evolution (vanaf 1 september)


Poster for

Previously Unreleased: Mass

In een kleine, helder verlichte kamer onder een kerk ontmoeten twee echtparen elkaar. Hun levens zijn verbonden door een grote tragedie: ze verloren elk een zoon bij een schietpartij op een middelbare school. Nu zitten de ouders van het slachtoffer tegenover de ouders van de dader. Ze hebben zich allemaal goed op dit gesprek voorbereid en proberen beleefd en kalm te blijven – maar de zoektocht naar de juiste woorden blijkt lastiger dan gedacht en hun inlevingsvermogen wordt tot het uiterste op de proef gesteld.

Het hartverscheurende Mass is een klassieke praatfilm. Zo’n film die je door woorden en voortreffelijk acteerwerk binnen enkele minuten vastpakt en vervolgens geen seconde meer loslaatEen die nog lang door de traanbuizen en het hoofd zal blijven spoken. (Filmkrant)

 

Lees meer

Poster for

Previously Unreleased: Dinner in America

Met Dinner in America leverde Rehmeier een komische, bitterzoete liefdegeschiedenis die tevens een portret is van het verval van de Amerikaanse voorsteden, waar Patty en Public regelmatig aanzitten aan de dinertafels.

Lees meer

Poster for

Previously Unreleased: After Love

De vrouw van veerbootkapitein Ahmed in Dover doet na diens dood een opzienbarende ontdekking. Uitgeroepen tot Beste Britse film van 2021. Winnaar BAFTA Best Leading Actress + 3 BAFTA-nominaties, geselecteerd voor de Sémaine de la Critique, filmfestival Cannes 2020. After Love is een intrigerend portret van beginzestiger Mary Hussain.


Verwacht op 25 aug 2022

Lees meer