logo
hd-img hd-img

NFF x LHC

Het Nederlands Film Festival komt naar je toe dit jaar! Geniet van acht unieke festivalpremières op het grote doek. Van 25 september t/m 1 oktober staat er dagelijks (minimaal) een première op het programma in LHC. Bekijk hieronder het volledige programma.


Poster for

NFF x LHC: Buladó 25 september

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira en opa Weljo op een autosloperij in Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo onder druk komt te staan, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten.

Lees meer

Poster for

NFF x LHC: Kom Hier Dat Ik U Kus 26 september

Mona is negen jaar oud als haar moeder sterft door een auto-ongeluk. Haar vader krijgt al snel een nieuwe vriendin, die het gezin inkomt als nieuwe moeder en alle aandacht opeist. Uit angst dat het gezin uit elkaar valt, cijfert Mona zichzelf compleet weg. Ook als volwassene probeert ze iedereen gelukkig te maken. Maar ze beseft ook dat de wereld gevuld is met ego’s en dat ze moet opkomen voor haar eigen geluk.

Lees meer

Poster for

NFF x LHC: I.M. 27 september

Schrijver Connie Palmen (36) is voor het eerst echt verliefd. Ze valt voor de gevierde Joodse journalist en schrijver Ischa Meijer (47) en stort zich in een ultieme liefdesrelatie vol pieken en dalen. Tot Meijer onverwacht komt te overlijden. In dit vierdelige televisiedrama van Michiel van Erp, geïnspireerd op de gelijknamige roman van Connie Palmen, vertolken Wende Snijders en Ramsey Nasr de hoofdrollen.

Lees meer

Poster for

NFF x LHC: De Dick Maas Methode 27 september

Dick Maas is één van Nederlands meest succesvolle regisseurs. Met ongelimiteerde budgetten en on-Nederlandse stunts en special effects, heeft hij de Nederlandse film naar een ander niveau getild. Maar wie is die man achter Flodder, Amsterdamned en De Lift nou echt? Aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden, is het de jonge filmmaker Jeffrey De Vore gelukt om het verhaal van Dick Maas te vertellen.

Lees meer

Poster for

NFF x LHC: Buiten is het Feest 28 september

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader Kees de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst in haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Langzaam worden de geheimen over het misbruik tijdens Sonne’s jeugd weer opgerakeld. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden.

Lees meer

Poster for

NFF x LHC: Marionette 29 september

Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne naar Schotland. Als patiënt krijgt ze de 10-jarige Manny toegewezen: een geheimzinnige jongen die beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Al snel beginnen Manny’s morbide tekeningen daadwerkelijk verontrustende details over Marianne’s leven te weerspiegelen. Langzaam maar zeker verliest Marianne haar grip op de realiteit.

Lees meer

Poster for

NFF x LHC: De Vogelwachter 30 september

De vogelwachter (Freek de Jonge) woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

Lees meer

Poster for

NFF x LHC: La Última Primavera 1 oktober

In La Cañada Real, een sloppenwijk net buiten Madrid, loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. David, vader en hardwerkende schroothandelaar, zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, en de jongere leden van de familie worstelen met het besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

Lees meer