Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
De 17-jarige Vincent is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Hij maakt zijn familie gek doordat hij koste wat het kost hun ecologische voetafdruk wil verkleinen. De bevlogen tiener weet zijn impulsieve tante Nikki ervan te overtuigen hem mee te nemen naar Frankrijk. Nikki probeert haar neef uit alle macht op andere gedachten te brengen, maar Vincent is vastbesloten: hij moet en zal in Parijs een drastische protestactie organiseren. Vincent is de nieuwe film van regisseur Christophe van Rompaey en scenarist Jean-Claude vanRijckeghem, de auteurs van de komedie Aanrijding in Moscou.

Cast
Geert van Rampelberg, Spencer Bogaert, Alexandra Lamy, Barbara Sarafian

Regie Christophe van Rompaey
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 118 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 3 aug 2017
   
Kijkwijzer
  • Grof Taal gebruik
  • 12
  • Geweld

Reserveren

Kies voorstelling:
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

Trouw   ★★★   (drie sterren)
Het zijn de onderlinge confrontaties in het tweede uur die de film interessant maken. De momenten waarop Van Rompaey de boel op de spits drijft. Dat is waar het Van Rompaey om te doen was: laten zien dat er te veel ruis zit in onderlinge verhoudingen en dat soms een lucifer en een louterende reis nodig zijn om elkaar weer te horen.

NRC   ★★★   (drie sterren)
Vincent is het Vlaamse broertje van Monk, het hypochondertje uit de gelijknamige Nederlandse jeugdfilm die met zijn suïcidale familie een tragikomische roadtrip onderneemt. Van Rompaey is een meester in het schrijven van en regisseren van droogkomische situaties.

De Filmkrant   ★★★   (drie sterren)
Ondanks die serieuze premisse, lijkt het Van Rompaey veel meer om het komische potentieel van die situatie te doen. De Franse steractrice Alexandra Lamy speelt tante Nikki als een nerveus rokende en vlot babbelende wervelwind, een charmeur die Vincent met haar energie overdondert.


  • Vincent_st_1_jpg_sdlow.jpg
  • Vincent_st_3_jpg_sdlow.jpg
  • Vincent_st_2_jpg_sdlow.jpg
  • Vincent_st_4_jpg_sdlow.jpg
Terug