Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

L'amant double

Omschrijving
Chloé, een fragiele, jonge vrouw, kampt met een depressie. Ze besluit om psychotherapie te gaan volgen om vervolgens verliefd te worden op haar psychiater Paul. Als de twee een paar maanden later besluiten te gaan samenwonen, ontdekt Chloé dat haar geliefde een deel van zijn leven verborgen heeft gehouden voor haar.

Cast
Jérémie Renier, Marine Vacth, Myriam Boyer, Jacqueline Bisset, Dominique Reymond

Regie François Ozon
Gesproken taal Frans
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama Thriller
Speelduur 107 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 3 aug 2017
   
Kijkwijzer
  • seks
  • Grof Taal gebruik
  • 16
  • Geweld
Deze film wordt verwacht op 3 aug 2017, houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Met zijn nieuwste film levert Ozon seks, humor, visuele flair en een vleugje branie. Op het randje van kitsch, of erover. Het maakt van L'Amant double een feest van dramatische doorkijkjes en beeldschone verdubbelingen.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Tweelingen, waanzin en therapie zijn de belangrijkste ingredienten van Ozons opzettelijk trachy erotische thriller. Tijdens het kijken ben je vooral verbaasd door de bizarre gebeurtenissen die voorbijtrekken. De film gaat puur om het goochelen met thema’s uit de filmgeschiedenis.

De Filmkrant    ★★★★   (vier sterren)
Ozon gaat helemaal los op de heerlijk gekunstelde plot en stereotypen van dominantie en onderworpenheid. L'amant double heeft de stilering en camp maar ook de rijkdom en het plezier van Brian De Palma's thrillers — vooral Body Double (1984) en Passion (2012) — waarbij je voortdurend beelden uit andere thrillers denkt te herkennen, maar toch een volstrekt eigen verhaal krijgt voorgeschoteld.

Het Parool   ★★★   (drie sterren)
Geen freudiaansere filmmaker dan Francois Ozon. L’amant Double is lange tijd een intrigerend drama over een met conflicterende seksuele verlangens worstelende vrouw. Aan de kijker de taak om te bepalen of Louis echt bestaat of een schepping van Chloes seksuele fantasie is.


  • Lamantdouble_st_1_jpg_sdlow.jpg
  • Lamantdouble_st_3_jpg_sdlow.jpg
  • Lamantdouble_st_2_jpg_sdlow.jpg
  • Lamantdouble_st_4_jpg_sdlow.jpg
Terug