Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

The Big Sick

Omschrijving
Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders (Ray Romano en Holly Hunter). Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen. The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. De film vertelt op hilarische en ontroerende manier hun gevecht tussen liefde en familietradities. Legendarisch producer Judd Apatow (Girls, Knocked Up, This is 40, Bridesmaids) heeft een reputatie om comedytalent te ontdekken, en overtreft zichzelf met de introductie van Kumail Nanjiani, een acteur die voor altijd een warme plek in je hart zal veroveren. The Big Sick ging onlangs in première op het festival van Sundance en groeide sindsdien uit tot dé romantische komedie van het jaar.

Cast
Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Anupam Kher

Regie Michael Showalter
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Romantiek
Speelduur 119 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 3 aug 2017
   
Kijkwijzer
  • Grof Taal gebruik
  • Alle Leeftijden
Deze film wordt verwacht op 3 aug 2017, houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Er zijn nogal wat films over cultuurverschillen die geliefden in de weg staan. Het mooie is dat het opgewekte The Big Sick volkomen z’n eigen gang gaat. De film is een vrolijk makend voorbeeld van een goede, slimme romantische komedie, een uitgehold genre dat er met The Big Sick een nieuwe moderne standaard bij heeft.

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
The Big Sick heeft een ingenieus script met meer samenhang dan het lijkt. Dit is geen afrekening, maar kleverig sentimenteel wordt het ook niet. Dat maakt het in meerdere opzichten een prachtige hedendaagse romantische komedie.

Het Parool   ★★★★   (vier sterren)
Nanjiani weet in bijna elke scene een uitstekend evenwicht te vinden tussen komedie en drama. Sterk zijn de ouders van Emily, geweldig vertolkt door Holly Hunter en Ray Romano.

NRC   ★★★★   (vier sterren)
De beste romantische komedie in jaren is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de scenarioschrijvers. Dit geeft alles een groot gevoel van authenticiteit en zorgt bovendien voor een originele plot.


  • TheBigSick_st_1_jpg_sdlow.jpg
  • TheBigSick_st_3_jpg_sdlow.jpg
  • TheBigSick_st_2_jpg_sdlow.jpg
  • TheBigSick_st_5_jpg_sdhigh.jpg
Terug