Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
In dit onthutsende drama volgen we Una, een jonge vrouw met een verborgen verleden. Vijftien jaar eerder liep de jonge Una weg van huis met de oudere man Ray, die daarvoor in de gevangenis werd gezet. Inmiddels heeft Ray zijn gevangenisstraf uitgezeten en onder een andere naam een nieuw leven opgebouwd. Als Una hem na al die tijd als volwassen vrouw weer opzoekt, komen de pijn en onderdrukte verlangens weer in alle hevigheid naar boven. Een confrontatie die nieuw licht werpt op de scheidslijn tussen dader en slachtoffer...

Cast
Ben Mendelsohn, Riz Ahmed, Rooney Mara

Regie Benedict Andrews
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 95 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 13 jul 2017
   
Kijkwijzer
  • seks
  • Grof Taal gebruik
  • 16

Reserveren

Kies voorstelling:
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

VPRO Cinema   ★★★★★   (vijf sterren)
Stokes als de dertienjarige Una en Mendelsohn als Ray/Pete zijn fantastisch, maar de film is van Mara als de gebroken Una, die eindelijk antwoorden wil op vragen die al jaren aan haar vreten. Indrukwekkend filmdebuut van theaterregisseur Benedict Andrews, gebaseerd op het toneelstuk Blackbird van David Harrower.

De Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
Una is gebaseerd op het veelgeprezen theaterstuk Blackbird van David Harrower en Andrews brengt het zelfverzekerd naar de bioscoop. Tel het sprankelende acteerwerk erbij op en Una is zeker een knappe film.

Trouw   ★★★   (drie sterren)
De verfilming is een moedige poging iets zinnigs te zeggen over een pijnlijk en riskant onderwerp. Moedig van debuterend regisseur Benedict Andrews en van acteurs Ben Mendelsohn en Rooney Mara.

De Filmkrant    ★★★   (drie sterren)
Het is als kijken naar een koorddanser: telkens dreigt Una de balans te verliezen en goed te praten wat niet goed te praten is. Valt hij of valt hij niet? De spanning die dat opwekt is gedurfd.


  • Una_st_1_jpg_sdlow.jpg
  • Una_st_4_jpg_sdlow.jpg
  • Una_st_2_jpg_sdlow.jpg
  • Una_st_7_jpg_sdhigh.jpg
Terug