Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. The Circle is de verfilming van het gelijknamige hit-boek van Dave Eggers.

Cast
Tom Hanks, John Boyega, Bill Paxton, Patton Oswalt, Ellar Coltrane, Emma Watson,

Regie James Ponsoldt
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama Thriller
Speelduur 110 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 11 mei 2017
   
Kijkwijzer
  • Alle Leeftijden
Deze film wordt verwacht op 11 mei 2017, houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Filmtotaal   ★★★★   (vier sterren)
Hoe heilig is je eigen privacy als je deze met een enkele muisklik kan opgeven of ter beschikking stelt aan overheden met als argument dat het voor je eigen en de internationale veiligheid is? Hoe erg het uit de hand kan lopen wordt duidelijk in The Circle. Eggers geeft ons stof tot nadenken. Na afloop van de voorstelling checkte bovengetekende zijn smartphone en dat voelde toch even anders.

Het Parool   ★★★   (drie sterren)
The Circle schetst een duister toekomstbeeld.De film is een satire op hippe technologiebedrijven die met hun goeroe-achtige leiders aan sektes doen denken. Het is akelig om te zien hoe Mae van een nuchtere twintiger verandert in een gehersenspoelde gelovige, die denkt dat de digitale revolutie alle wereldproblemen gaan oplossen. Emma Watson sleept ons stapje voor stapje de digitale nachtmerrie in.

De Filmkrant   ★★★   (drie sterren)
Realiseren we ons wel voldoende wat we doen als we onze vrijheid uit handen geven aan een machtig tech-bedrijf? Weten we wel genoeg van de negatieve consequenties om daar een weloverwogen besluit over te nemen? En kunnen we, als we de verkeerde keuze maken, nog wel terug? De film, en zeker het boek, zijn een pleidooi om daarbij stil te staan.


  • slide_still1_TheCircle_130417093852_big.jpg
  • slide_still2_TheCircle_130417093852_big.jpg
  • slide_still4_TheCircle_130417093854_big.jpg
  • slide_still5_TheCircle_130417093854_big.jpg
Terug