Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Quality Time

Omschrijving
Koen gaat naar een familiereünie en wordt misselijk van alle ham en melk. Amateurfotograaf Stefaan haalt op ongemakkelijke wijze herinneringen aan vroeger op. Kjell reist terug in de tijd om zijn eigenwaarde op te schroeven. Karel is als kind ontvoerd door buitenaardse wezens en komt terug als een mutant. Jef probeert uit alle macht in de smaak te vallen bij zijn nieuwe schoonfamilie. Quality Time bestaat uit vijf korte verhalen over mannen in de dertig die zich door het leven worstelen. Het gebruik van zeer uiteenlopende vertelvormen weerspiegelt de absurditeit van ons bestaan.

Cast
Michiel Romeyn, Anneke Blok,

Regie Daan Bakker
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal Engels
Genre Drama
Speelduur 86 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 27 apr 2017
   
Kijkwijzer
  • Grof Taal gebruik
  • Eng
  • 12

Reserveren

Kies voorstelling:
Laatste Week Ticket *:
-
+
à € 6,00
Laatste Week Ticket *:
-
+
à € 6,00
Laatste Week Ticket *:
-
+
à € 6,00

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Scenarist en regisseur Daan Bakker heeft een scherp oog voor de momenten dat het in het maatschappelijk verkeer schuurt en wringt. Sociaal ongemak is de rode draad die in Quality Time vijf korte films verbindt die in toon en vorm niet verder uit elkaar konden liggen. Bakker is niet bang voor gewaagde keuzes en dat pakt geweldig uit.

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Met zijn vernieuwingsdrang sluit Bakker zich aan bij een nieuwe lichting Nederlandse filmmakers die naar wegen zoekt om te experimenteren met het medium film. Dat biedt hoop voor de romkom-manie zuchtende Nederlandse filmwereld. Er bestaat wel degelijk een toekomst.

De Filmkrant   ★★★★   (vier sterren)
Met zijn verrassende openingsbeelden zet Bakker meteen de toon: gooi alle verwachtingen over plot en personages overboord en laat het onvoorspelbare toe. In het uitstekende Quality Time staan de mannen in crisis haaks op de buitenwereld en ze worden door Bakker op even dwarse wijze neergezet. Hij bleef trouw aan zijn oorspronkelijke ideeën en zijn eigenzinnige gevoel voor humor.

VPRO Cinema   ★★★   (drie sterren)
Speelfilmdebuut van regisseur Bakker (1979) is film met vijf hoofdstukken, die elk beginnen met de naam van een jongeman. Een jongeman, zo zien we vervolgens, die moeite heeft contact te maken met de boze buitenwereld. De vijf filmpjes verschillen onderling zeer in stijl, maar zijn allemaal even prettig-absurdistisch en droogkomisch.


  • slide_still1_QualityTime_130417090851_big.jpg
  • slide_still2_QualityTime_130417090852_big.jpg
  • slide_still4_QualityTime_130417090852_big.jpg
  • slide_still5_QualityTime_130417090853_big.jpg
Terug