Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

The Lost City of Z

Omschrijving
Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Het blijkt een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt. Deze boekverfilming is geregisseerd door James Gray (The Immigrant, Two Lovers, We Own the Night) en vertelt het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van een van de moedigste ontdekkingsreizigers van de 20e eeuw. De cast kent klinkende namen als Charlie Hunnam (Sons of Anarchy), Robert Pattinson (Cosmopolis), Tom Holland (Captain America: Civil War) en Sienna Miller (Foxcatcher). Het scenario is geschreven door David Grann en is gebaseerd op zijn gelijknamige boek De Verloren Stad Z.

Cast
Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Tom Holland, Sienna Miller,

Regie James Gray
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Avontuur
Speelduur 140 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 27 apr 2017
   
Kijkwijzer
  • 16
  • Geweld

Reserveren

Kies voorstelling:
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Meeslepende biopic over de Britse ontdekkingsreiziger Percy Fawcett (Hunnam), die begin twintigste eeuw in de jungle van het Amazonegebied op restanten van een inheemse beschaving stuit, wat zal leiden tot een levenslange zoektocht naar de verdwenen stad uit de titel. Prachtig gefotografeerd en aangenaam ingehouden verteld verhaal over obsessie en de zucht naar kennis.

De Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
De twee werelden waartussen de ontdekkingsreiziger verstrikt raakt, zijn schitterend gevangen door cameraman Darius Khondji. De donkere ruimten in het Engeland van ruim honderd jaar geleden contrasteren prachtig met het sensueel groene oerwoud. Een bewonderenswaardig avontuur.

NRC   ★★★   (drie sterren)
The Lost City Of Z biedt ouderwetse epische grandeur en een mystieke finale. Als elegant gefilmde, oprechte modernisering van het jungle-avontuur weet Lost City Of Z te boeien.

De Filmkrant   ★★★   (drie sterren)
Gray baseerde zijn vertelling op David Granns non-fictieboek The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon. Het is onmogelijk om niet meteen aan Fitzcarraldo te denken. Maar waar het Amazonegebied in Werner Herzogs maniakale meesterwerk het decor was voor een grotesk uit de hand gelopen obsessie, daar sluimert de gekte in The Lost City of Z eerder onder de oppervlakte.


  • slide_still1_TheLostCityofZ_240317093646_big.jpg
  • slide_still2_TheLostCityofZ_240317093646_big.jpg
  • slide_still4_TheLostCityofZ_240317093647_big.jpg
  • slide_still5_TheLostCityofZ_240317093651_big.jpg
Terug