Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

A United Kingdom

Omschrijving
In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld. A United Kingdom is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Gesproken Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

Cast
David Oyelowo, Tom Felton, Jack Davenport, Rosamund Pike, Laura Carmichael,

Regie Amma Asante
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Genre Drama
Speelduur 111 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 30 mrt 2017
   
Kijkwijzer
  • Grof Taal gebruik
  • 12
  • Geweld

Reserveren

Kies voorstelling:
Laatste Week Ticket *:
-
+
à € 6,00
Laatste Week Ticket *:
-
+
à € 6,00
Laatste Week Ticket *:
-
+
à € 6,00
Laatste Week Ticket *:
-
+
à € 6,00
Laatste Week Ticket *:
-
+
à € 6,00

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Het perspectief van A United Kingdom is verfrissend: een Afrikaanse leider moet het als held opnemen tegen witte, koloniale, soms zelfs karikaturale schurken. Het mooiste is dat Asante van het politieke verhaal een verleidelijke crowdpleaser maakt. Rosemund Pike en David Oyelowo schitteren als twee sterke, interessante personages.

De Filmkrant   ★★★   (drie sterren)
Sterk is A United Kingdom wanneer Assante zich richt op de kleine momenten tussen Khama en Ruth, waarin zij vaak de sterkere van de twee blijkt en hij zijn gevoeligheid mag tonen. Achter elk groot man staat een sterke vrouw, wil het gezegde, en A United Kingdom toont daar opnieuw een uitstekend voorbeeld van.


  • slide_still1_AUnitedKingdom_220217_big.jpg
  • slide_still2_AUnitedKingdom_220217_big.jpg
  • slide_still4_AUnitedKingdom_220217_big.jpg
  • slide_still5_AUnitedKingdom_220217_big.jpg
Terug