Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
Gezegend met een onwaarschijnlijke hoeveelheid lichaamskracht en elegantie bestormde Sergei Polunin op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld. Hij maakte grote indruk en werd de jongste eerste solist die het Royal Ballet ooit had gehad. Toen hij 25 jaar was werd het succes hem echter teveel. Zijn beroemdheid maakte hem zelfdestructief en zijn talent zag hij steeds meer als een zware last dan een gave. Deze documentaire biedt een unieke kijk in het leven van een complexe jongeman, die eigenhandig een online hit van ballet wist te maken. Hij heeft ballet zoals we het kennen volledig weten te veranderen en naar een ander niveau getild. Maar tegen welke prijs? Is het mogelijk je ooit nog vrij te voelen als je het meest waardevolle bezit van de balletwereld bent?

Cast


Regie Steven Cantor
Gesproken taal Engels, Oekraïens, Russisch
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Documentaire
Speelduur 85 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 16 mrt 2017
   
Kijkwijzer
  • Alle Leeftijden

Reserveren

Kies voorstelling:
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Polunin wordt verscheurd tussen zijn liefde voor het dansen en zijn wens een normaal leven te leiden, met zijn familie. Dancer is het tragische verhaal van een man die zich gevangene voelt in een lichaam met de onstuitbare drang tot dansen.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Documentairemaker Steven Cantor maakt dankbaar gebruik van grofkorrelige familiefilmpjes voor dit fascinerende portret zonder fratsen van een uitzonderlijk talent dat in de knoop raakt met zijn roem. Talent heeft niet alleen begeleiding, maar ook koestering nodig.

De Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
Haarfijn laat de regisseur zien hoe Polunin gaandeweg verslaafd raakt aan zijn eigen bewegingen. Hoe hij almaar door moet, ondanks de pijn in zijn lijf, omdat zijn lichaam na een rustdag nog heftiger protesteert. Hij is als een machine die keer op keer nét iets langer in de lucht blijft zweven dan je voor mogelijk houdt.


  • slide_still1_Dancer_010217_big.jpg
  • slide_still2_Dancer_010217_big.jpg
  • slide_still4_Dancer_010217_big.jpg
  • slide_still5_Dancer_010217_big.jpg
Terug