Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

American Honey

Omschrijving
De 18-jarige Star (Sasha Lane) sluit zich aan bij een avontuurlijke groep jongeren die huis aan huis tijdschriften verkoopt. De groep wordt geleid door Krystal (Riley Keough) en doorkruist rebellerend en feestend de Amerikaanse Midwest in een busje. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf). American Honey heeft reeds vele prijzen gewonnen, waaronder de Jury Prijs in Cannes en Beste Britse Onafhankelijke Film, Beste Regie en Beste Actrice (Sasha Lane) bij de British Independent Film Awards.

Let op: omdat dit een lange film is wordt er een lange film toeslag van € 1,50 gerekend.

Cast
Shia LaBeouf, McCaul Lombardi, Sasha Lane, Arielle Holmes,

Regie Andrea Arnold
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 158 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2016
Release 9 mrt 2017
   
Kijkwijzer
  • Drugs
  • Grof Taal gebruik
  • 16

Reserveren

Kies voorstelling:
Weekend Normaal **:
-
+
à € 11,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 11,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 10,00
65+:
-
+
à € 9,00

Recensies

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
American Honey is een film die je naar de Verenigde Staten laat kijken alsof je het niet eerder hebt gezien. Bovenal heeft Andrea Arnold oog voor haar formidabele debutante Sasha Lane. Schijnbaar moeiteloos speelt ze een weerbarstige en gevoelige, onverschrokken en kwetsbare jonge vrouw.

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Altijd duikt regisseur Andrea Arnold onder het oppervlak met minder eenduidige, zinnelijke momenten. Zo ook in American Honey, waarmee Arnold op het filmfestival van Cannes voor de derde maal de Juryprijs won. Het knettert flink tussen nieuwkomer Lane en de lekker in zijn white trash-vel zittende LaBeouf.

De Filmkrant   ★★★★   (vier sterren)
Ook al weten de personages allemaal dat het tijdelijk is: vandaag zijn ze hier, vandaag hebben ze elkaar, vandaag is het leven overzichtelijk. Die illusie en Arnolds talent om die in beelden te vertalen, geeft American Honey iets bevrijdends, een lyrisch aura.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Een rauw-realistische roadmovie over liefde, natuur, sociale orde en het vinden van je eigen weg. Regisseur Andrea Arnold (Red Road, Fish Tank) bewijst andermaal een van de beste eigentijdse Britse cineasten te zijn: ze won voor de derde keer de juryprijs van Cannes.


  • slide_still1_AmericanHoney_260117_big.jpg
  • slide_still2_AmericanHoney_260117_big.jpg
  • slide_still4_AmericanHoney_260117_big.jpg
  • slide_still5_AmericanHoney_260117_big.jpg
Terug