Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

The Handmaiden

Omschrijving
Deze spannende en opwindende liefdesthriller van meesterlijke regisseur Park Chan-Wook (Oldboy, Stoker) is geïnspireerd op de bestseller Vingervlug (Fingersmith) van de Britse schrijfster Sarah Waters. Korea, jaren ‘30, tijdens de Japanse kolonisatie. Een jonge vrouw (Sookee) is aangenomen als dienstmeisje door een rijke Japanse erfgename (Hideko). Zij leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom, die met haar wil trouwen. Maar Sookee heeft een geheim. Met de hulp van een oplichter, die zich uitgeeft voor een Japanse graaf, zijn er andere plannen voor Hideko…

Let op: omdat dit een lange film is wordt er een lange film toeslag van € 1,50 gerekend.

Cast
Jung-Woo Ha, Jin-woong Jo, Min-Hee Kim,

Regie Park Chan-Wook
Gesproken taal Koreaans
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama Romantiek
Speelduur 141 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 2 feb 2017
   
Kijkwijzer
  • seks
  • Grof Taal gebruik
  • 16
  • Eng
  • Geweld

Reserveren

Kies voorstelling:
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 10,00
65+:
-
+
à € 9,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 10,00
65+:
-
+
à € 9,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 11,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 11,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 11,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 10,00
65+:
-
+
à € 9,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 10,00
65+:
-
+
à € 9,00

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Sterker dan welke dubbele bodem ook is de wijze waarop Park de literaire erotiek in zijn beelden laat weerspiegelen. Mannelijke lust wordt bespot, vrouwen vinden bevrijding. Vrij letterlijk - de film hangt vol spiegels en toont personages voortdurend vanuit verschillende hoeken tegelijk - dwingt hij ook zijn publiek zichzelf een spiegel voor te houden.

VPRO Cinema   ★★★★★   (vijf sterren)
Extravagant, erotisch, en onweerstaanbaar verhaal over bedrog, genot en liefde van Chan-wook, de regisseur van onder meer Oldboy en Stoker.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Denk even terug aan de lesbische liefde in Gouden Palm winnaar La Vie d’Adèle, maar dan verpakt als speelse genremix culminerend in een feestelijke, feministische wraakfilm.

De Filmkrant   ★★★★★   (vijf sterren)
Regisseur Park Chan-wook (hij van Old Boy) schreef zelf het scenario, zoals eigenlijk alle goede Koreaanse regisseurs dat doen — als ergens het begrip auteur van toepassing is, dan is het wel hier. Samen met zijn vaste production designer en cameraman creëert hij, zoals gewoonlijk, een prachtige wereld: duister glanzend in tal van tinten bruin en groen. Geweld en humor kunnen niet ontbreken in een Koreaanse thriller, en ook hier doorbreken ze regelmatig het ernstige verhaal.


  • slide_still1_TheHandmaiden_230117_big.jpg
  • slide_still2_TheHandmaiden_230117_big.jpg
  • slide_still4_TheHandmaiden_230117_big.jpg
  • slide_still5_TheHandmaiden_230117_big.jpg
Terug