Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en binnenkort ook Neruda (2016) op het grote publiek loslaat.

Cast
Peter Sarsgaard, John Hurt, Natalie Portman, Greta Gerwig,

Regie Pablo Larraín
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 100 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 16 feb 2017
   
Kijkwijzer
  • Grof Taal gebruik
  • 16
  • Geweld

Reserveren

Kies voorstelling:
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
65+:
-
+
à € 7,50
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
65+:
-
+
à € 7,50
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
65+:
-
+
à € 7,50
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

De Filmkrant   ★★★★★   (vijf sterren)
Actrice Natalie Portman is een geweldige Jackie. In die korte film-en-making-of-in-de-film A Tour of the White House zien we haar niet alleen in Jacqueline Kennedy transformeren, maar speelt ze ook hoe Jacqueline in Jackie veranderde. Dit is The Making of Jackie. Dit is de eerste First Lady die een mediaprinses werd.

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Jackie is een turbulente film: springend in de tijd, opgedeeld in flarden. Jackie is niet de werkelijkheid. Larraín toont op fabuleuze wijze hoe de werkelijkheid tot een verhaal wordt gemaakt, tot een mythe.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
In een mooie sequentie laat de filmmaker zijn uitstekende, gracieuze hoofdrolspeelster Natalie Portman de ruim gevulde kledingasten in het Witte Huis uitdiepen: zoveel zwarte jurken ter beschikking. Hoe ziet rouw er voor de buitenwereld uit? De melancholische strijkmuziek draagt bij aan een indruk van haar innerlijke tumult.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Wat valt er nog te vertellen over de moord op JFK? In zijn Engelstalige debuut toont Chileen Pablo Larraín (No, El Club) het drama vanuit het perspectief van first lady Jackie Kennedy. Een aanpak die weinig nieuwe inzichten oplevert, maar wel een fascinerend en vooral erg stijlvol portret.


  • slide_still1_Jackie_030117_big.jpg
  • slide_still2_Jackie_030117_big.jpg
  • slide_still4_Jackie_030117_big.jpg
  • slide_still5_Jackie_030117_big.jpg
Terug