Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
Paterson leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur in de stad Paterson, New Jersey. De indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse route opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje. Ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw wil hij de gedichten niet publiceren. Laura’s wereld verandert juist voortdurend. Dagelijks heeft ze nieuwe dromen en ambities die ze met de steun van Paterson probeert te realiseren. Adam Driver (While We're Young, Girls) en Golshifteh Farahani (About Elly, Body of Lies) spelen de hoofdrollen in Paterson van Jim Jarmusch (Broken Flowers, Stranger than Paradise). De film observeert de triomfen en tegenslagen in het dagelijks leven, en de poëzie in de kleinste details.

Cast
Adam Driver, Golshifteh Farahani,

Regie Jim Jarmusch
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 115 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 9 feb 2017
   
Kijkwijzer
  • Grof Taal gebruik
  • MG6
  • Eng

Reserveren

Kies voorstelling:
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

Trouw   ★★★★★   (vijf sterren)
Vol ontzag voor het kleine, voor details die nooit betekenisloos zijn, legt Jarmush met secure dialogen en lankmoedig camerawerk heerlijk droogkomisch een serie ritmische dagelijksheden vast. Adam Driver speelt prachtig een stille man die een stil leven leidt.

VPRO Cinema   ★★★★★   (vijf sterren)
Laat het maar aan Jim Jarmusch – regisseur van laconieke indieklassiekers als Mystery Train en Broken Flowers – over om een film te maken rond een buschauffeur in een Amerikaans voorstadje, die in een week tijd zo goed als niets beleeft. Met een opvallend milde blik toont Jarmusch hoe komisch, weemoedig en wonderlijk het alledaagse leven kan zijn.

De Volkskrant   ★★★★★   (vijf sterren)
Paterson herinnert de kijker eraan hoeveel kunst en liefde er schuilt in ogenschijnlijk onopmerkelijke mensen met onopmerkelijke huizen en onopmerkelijke levens. Je moet het alleen willen zien. Het is een ode aan diversiteit, die tegelijkertijd benadrukt dat iedereen in de basis hetzelfde is.

De Filmkrant   ★★★★   (vier sterren)
Als we Paterson, zijn warmbloedige vrouw, zijn poëzie verslindende hond, zijn in herhaling vervallende barvrienden en zijn eindeloos ouwehoerende buspassagiers een week lang gevolgd hebben weten we dit: Paterson is een dichter. Of zijn gedichten goed zijn of slecht, dat doet er niet toe. Want die gedichten, die zijn van hem: zijn observaties, zijn woorden. Observaties en woorden die in hun onnadrukkelijkheid een lofzang zijn op de schoonheid van het alledaagse.


  • slide_still1_Paterson_030117_big.jpg
  • slide_still2_Paterson_030117_big.jpg
  • slide_still4_Paterson_030117_big.jpg
  • slide_still5_Paterson_030117_big.jpg
Terug