Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama Moonlight zijn echte doorbraak kent. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall). Moonlight is lovend onthaald door de internationale pers en wordt gezien als grote kanshebber voor een Oscarnominatie. Moonlight is 21 oktober zeer succesvol in release gegaan in Amerika.

Cast
Mahershala Ali, Ashton Sanders, Naomie Harris,

Regie Barry Jenkins
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 110 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2016
Release 26 jan 2017
   
Kijkwijzer
  • Drugs
  • Grof Taal gebruik
  • Discriminatie
  • Eng
  • 12
  • Geweld

Reserveren

Kies voorstelling:
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 9,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

Filmkrant    ★★★★★   (vijf sterren)
Moonlight is een wondermooi universeel verhaal over identiteit, aanpassing en bevrijding, en over liefde. Zelfs het homo-thema is, als het erop aankomt, van ondergeschikt belang. Naast de realistische milieuschets en de sterke karakterstudie maakt Moonlight ook indruk door het gemak waarmee Jenkins, geholpen door het dynamische camerawerk, er een lyrische toon aan toevoegt. Vooral waar het de uitbeelding van de schaarse, maar daardoor des te ontroerender geluksmomenten betreft. Vaak werken de gebeurtenissen langzaam toe naar een moment van waarheid, dat zowel pijnlijk als bevrijdend kan zijn.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Drie fases uit het leven van Chiron, een homoseksuele zwarte jongen die opgroeit in één van de ruigste buurten van Miami. We zien hem als kind, tiener en volwassene worstelen met zijn geaardheid, zijn mannelijkheid en zijn drugsverslaafde moeder. Enig rolmodel in zijn jonge leven is de man die zich uiteindelijk over hem ontfermt: drugsdealer Juan. Aangrijpend en prachtig gefilmd portret, waarin regisseur/scenarist Jenkins ons niet alleen laat kennismaken met een zeldzaam complex personage, maar ook met een wereld die we zelden tot nooit in de bioscoop zien.

NRC   ★★★★★   (vijf sterren)
Moonlight loopt niet weg voor de sociale problemen van de zwarte onderklasse. Maar hoe uitzichtloos de ellende ook lijkt – er zijn altijd momenten van tederheid en poëzie in de film, met dank aan de warmte en het licht van het subtropische klimaat in Florida, de beweeglijke camera en de score van Nicholas Britell.

De Volkskrant   ★★★★★   (vijf sterren)
Moonlight is een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk. Dat drie acteurs hetzelfde personage spelen is niet nieuw, maar hier midden in de roos.


  • slide_still1_Moonlight_141216_big.jpg
  • slide_still2_Moonlight_141216_big.jpg
  • slide_still4_Moonlight_141216_big.jpg
  • slide_still5_Moonlight_141216_big.jpg
Terug