Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Manchester by the Sea

Omschrijving
Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid.

Cast
Casey Affleck, Lucas Hedges, Kyle Chandler, Michelle Williams,

Regie Kenneth Lonergan
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 138 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2016
Release 19 jan 2017
   
Kijkwijzer
  • Grof Taal gebruik
  • 12
  • Geweld
Deze film wordt verwacht op 19 jan 2017, houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Casey Affleck speelt Lee als een gewond dier. Verkrampte schouders. Onderkoeld gemurmel. Affleck won vorige week een Golden Globe voor beste acteur, en zit nu in de Oscarrace. Het is misschien wel zijn beste optreden tot nu toe.

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
In Manchester by the Sea alom beschouwd als kandidaat voor wat Oscars bespaart Lonergan niet op de somberte, maar zelden viel er zo veel te lachen in een tegelijk loodzwaar drama. Humor die veelal wordt geput uit het onvermogen tot contact tussen Lee en zijn rouwende surrogaatzoon. Actrice Michelle Williams, als ex van Lee, deelt een emotionele maar toch terloopse filmscène met Affleck, waarin Lonergan álle pijn vat in een ontmoeting op straat. Onvergetelijk.

NRC   ★★★   (drie sterren)
Lonergan schrijft personages die geen winnaars zijn, en waarvan het maar de vraag is of ze als de film is afgelopen, sterker uit de strijd zijn gekomen.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
De gebeurtenissen in Manchester by the Sea zijn van een welhaast ondraaglijke somberheid, maar dankzij de lome, onopgesmukte verteltrant verzandt de film niet in melodrama. Scenarist en regisseur Lonergan (You Can Count on Me, Margaret) portretteert zijn antihelden met veel mededogen, en Affleck maakt diepe indruk met zijn ingehouden hoofdrol.


  • slide_still1_ManchesterbytheSea_141216_big.jpg
  • slide_still2_ManchesterbytheSea_141216_big.jpg
  • slide_still4_ManchesterbytheSea_141216_big.jpg
  • slide_still5_ManchesterbytheSea_141216_big.jpg
Terug