Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® winnares) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

Cast
Dev Patel, David Wenham, Rooney Mara, Nicole Kidman,

Regie Garth Davis
Gesproken taal Engels, Hindi, Bengali
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 118 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2016
Release 12 jan 2017
   
Kijkwijzer
  • Eng
  • 12
Deze film wordt verwacht op 12 jan 2017, houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Met zijn uitstekende hoofdrolspeler Dev Parel (Slumdog Millionaire) creëert de maker een even magische en lichte, als kritische film. Davis houdt het simpel. Juist dat maakt Lion een krachtig, humanistisch hedendaags sprookje.

De Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
David brengt Saroos dwaaltocht uitzonderlijk indringend in beeld. Bovenal toont de 8-jarige Sunny Pawar zich in zijn filmdebuut een natuurtalent. Het jochie is geen moment op acteren te betrappen, alsof hij het avontuur zelf meemaakt.

NRC Next   ★★★   (drie sterren)
Debuterend speelfilmregisseur Garth Davis vertelt fijnzinnig, met de camera altijd op ooghoogte van Saroo. Zo raakt de kijker met hem verbonden en wordt de tragiek van een jongetje dat verloren raakt in een gevaarlijke metropool benadrukt.

VPRO Cinema   ★★★   (drie sterren)
Typisch zo'n 'vreemder dan fictie'-film, naar het wonderbaarlijke, waargebeurde verhaal van de vijfjarige Saroo uit een Noord-Indiaas plattelandsdorpje, die verdwaalt. Degelijk doch weinig verrassend drama dat drijft op de emoties van Saroo.


  • slide_still1_Lion_141216_big.jpg
  • slide_still2_Lion_141216_big.jpg
  • slide_still4_Lion_141216_big.jpg
  • slide_still5_Lion_141216_big.jpg
Terug