Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Let op: omdat dit een lange film is wordt er een lange film toeslag van € 1,50 gerekend.

Cast
Guy Pearce, Kit Harington, Dakota Fanning, Emilia Jones, Carice van Houten,

Regie Martin Koolhoven
Genre Western Thriller
Speelduur 148 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2016
Release 12 jan 2017
   
Kijkwijzer
  • Grof Taal gebruik
  • 16
  • Eng
  • Geweld

Reserveren

Kies voorstelling:
Weekend Normaal **:
-
+
à € 11,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 11,00
Weekend Normaal **:
-
+
à € 11,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 10,00
65+:
-
+
à € 9,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 10,00
65+:
-
+
à € 9,00
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 10,00
65+:
-
+
à € 9,00

Recensies

NRC Next   ★★★★   (vier sterren)
Vanaf de eerste scène grijpt Koolhoven je bij de keel en gunt je geen moment om weg te mijmeren, tot het laatste schot geklonken heeft.

De Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
Koolhoven dwingt je tot nadenken over wraak, religie, afkomst en vrijheid. Maar ook over westernclichés en de vastgeroeste rolverdeling in het genre: dominante mannen en ondergeschikte vrouwen (Carice van Houten speelt er ook een, in een onvergetelijke bijrol). Brimstone is een kundig en precies vertelde horrorwestern, gemaakt met vaste auteurshand, vol grote gebaren in structuur en spel, waarmee Koolhoven geregeld de contouren van zijn film benadrukt.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Al heeft Martin Koolhoven soms ook moeite om maat te houden, als deze bloeddorstige en barokke western eenmaal op stoom is, blijkt Brimstone een krachtig spektakel. Dakota Fanning is fantastisch als de zwijgzame Liz die alleen met haar ogen en handen kan communiceren en fier overeind blijft tegenover de hel en verdoemenis van Guy Pierce.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Eerste Engelstalige film van regisseur Koolhoven (Oorlogswinter) is een epische, bloederige wraakwestern met feministische inslag. Af en toe over the top maar altijd meeslepend en prachtig gefilmd.

De Filmkrant   ★★★★   (vier sterren)
Met Brimstone creëert Koolhoven een bijzonder eigen universum van religieuze Nederlanders die een nieuw leven beginnen in Amerika. Een grafisch sterk vormgegeven wereld met verwijzingen naar Southern Gothic en de klassieke Western, met een vleugje Holland om de mix compleet te maken. Een must-see, alleen al om te beleven hoe 'onze eigen' Koolhoven bewust zonder Hollywoodproducers zo'n groteske film heeft gemaakt.


  • slide_still1_Brimstone_171116_big.jpg
  • slide_still2_Brimstone_171116_big.jpg
  • slide_still4_Brimstone_171116_big.jpg
  • slide_still5_Brimstone_171116_big.jpg
Terug