Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap (NL)

Omschrijving
Shaun Het Schaap krijgt een nieuwe buitenaardse gast op de boerderij genaamd Lu-La. Deze ondeugende en schattige alien met spectaculaire krachten moet een noodlanding maken in de buurt van de boerderij. Al snel gaat Shaun op een intergalactische missie om Lu-La weer terug naar huis te hoeden, voordat een duistere organisatie haar gevangen kan nemen.


Regie Richard Phelan, Will Becher
Cast
Genre Familiefilm Animatie
Land Verenigd Koninkrijk
Release 9 okt 2019
Productiejaar 2019
Speelduur 87 minuten
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal geen
Kijkwijzer
  • Alle Leeftijden

Recensies

Trouw   ★★★★★   (vijf sterren)
Even simpel als hartveroverend. Boordevol vrolijke details, met visuele humor en een warme kijk op de mensheid.

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Heerlijke stopmotionfilm uit de Britse studio Aardman. Zonder dialogen, vol chaotische grappen (leuk voor kinderen), filmverwijzingen (leuk voor ouders) en aandoenlijke lesjes over opgroeien (voor iedereen).

Algemeen Dagblad   ★★★★   (vier sterren)
Een productie van Aardman Studio stelt nooit teleur. De perfecte mimiek, details zoals piepkleine gebreide of genaaide kleertjes, de vele kurkdroge grapjes; dit malle avontuur biedt in elke scene uiteenlopende verrassingen.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Tweede speelfilm-spin-off van de populaire Aardman klei-animatieserie. Meer dialoog – behalve schapengeblaat en hondengegrom – is er gewoontegetrouw niet. Visuele grappen en verwijzingen naar scifi-klassiekers des te meer, waarbij veel te grinniken valt.

NRC   ★★★   (drie sterren)
Briljante stopmotionfilm.


  • ShaunhetSchaap_HetRuimteschaap_st_1_jpg_sdhigh_C2A92018AardmanAnimationsLtdandStudiocanalSASAllRightsReserved_header_132077433530736347_big.jpg
  • ShaunhetSchaapHetRuimteschaapNL_132077413170472501_big.jpg
  • ShaunhetSchaapHetRuimteschaapNL_132077413198060504_big.jpg
  • ShaunhetSchaap_HetRuimteschaap_st_1_jpg_sdlow_C2A92018AardmanAnimationsLtdandStudiocanalSASAllRightsReserved_132077434290296841_big.jpg