So Long, My Son

Omschrijving
Twee gezinnen groeien vanaf de jaren ’80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk. Te midden van een land in ontwikkeling blijken families, vriendschappen, liefde en het lot ook aan veranderingen onderhevig te zijn. Hoewel de beide gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven. Soms kan het echter een leven lang duren voordat men klaar is om vaarwel te zeggen.

Let op: voor deze film wordt € 1 lange film toeslag gerekend.


RegieWang Xiaoshuai
Cast Wang Jingchun, Yong Mei
Genre Drama
LandChina
Release 1 aug 2019
Productiejaar2019
Speelduur185 minuten
Gesproken taalMandarijn
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer
  • 12

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Treffender had de Chinese cineast Wang Xiaoshuai de desastreuze absurditeit van de Chinese eenkindpolitiek niet kunnen vatten. So Long, My Son maakt het constante gemis door de ouders meesterlijk zichtbaar.

Het Parool   (geeft geen sterren)
Acteurs Wang Jingchun en Yong Mei deelden in Berlijn een Zilveren Beer voor hun acteerwerk. Zij dragen dan ook de film, met uiterst ingetogen maar ook zeer doorleefd spel.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
De oplettende (en volhardende) kijker wordt beloond in dit fraaie melodrama over arbeidersgezin dat wanhopig doorleeft na de dood van hun zoontje. Winnaar van twee prijzen op Berlijn 2019 (beste acteur en beste actrice).

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Wang Jingchun en Yong Mei zijn geweldig als Yaojum en Liyun, alleen al door hun oogopslag weet je hoe zij zich voelen. Juist door kalm en heel precies te observeren, bewerkstelligt Wang Xiaoshuai een grote emotionele resonantie.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Zelden een drie uur durend drama gezien over het verglijden van de tijd dat zich zo soepeltjes openbaart. Zoete melancholie.


  • SoLongMySon_132053446114453388_big.jpg
  • SoLongMySon_132053446134502056_big.jpg
  • SoLongMySon_132053446162627007_big.jpg
  • SoLongMySon_132053446190956971_big.jpg