Film Zomer Festival: The Florida Project

Omschrijving
De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.
Genomineerd voor 1 Oscar, 1 Golden Globe en 1 BAFTA.


Regie Sean Baker
Cast Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair
Genre Drama
Land VS
Release 22 jul 2019
Productiejaar 2018
Speelduur 115 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 22 julijul 16:30
didi 23 julijul 21:30

Recensies

NRC   ★★★★★   (vijf sterren)
De nieuwe film van Sean Baker is een van die uitzonderlijke producties die je niet wilt missen. The Florida Project is grimmiger dan menig rechttoe rechtaan sociaal realistische film. (…) Er is in deze film heel veel te kijken. Tot het barst. En je hart verscheurt.

VPRO Cinema   ★★★★★   (vijf sterren)
Op locatie in een budgetmotel geschoten door regisseur Sean Baker, die een paar jaar geleden al was opgevallen met zijn volledig op iPhone 5S-geschoten transgenderdrama Tangerine. Acteur Willem Dafoe kreeg voor zijn (bij)rol als no-nonsense motelmanager Bobby terecht een Golden Globe- en Oscar-nominatie.

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Een kleurrijk, indringend drama, waarin een sprankje hoop schuilt. Sean Baker bewijst opnieuw zijn talent voor realistisch ogend drama, met grote sympathie voor antihelden.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Een meisje van zes in een hel van pastel.

De Morgen   ★★★★   (vier sterren)
Karakterkop Willem Dafoe speelt verrassend zachtaardig, maar het zijn de minder bekende castleden die het meest bijblijven. En ook de kindacteurs – vaak een heikel punt in films – bezondigen zich niet aan te gevatte oneliners. Zij maken van The Florida Project echt een film die beweegt, ademt, leeft.

Het Parool   ★★★★   (vier sterren)
The Florida Project ziet er prachtig uit; de kleuren spatten van het scherm. De dialogen zijn levensecht, Baker vertelt niet meer dan strikt noodzakelijk. Brooklynn Prince, die pas 6 was tijdens de opnamen, maakt grote indruk als de zelfredzame Monee, Bria Vinaite is overdonderend als kindmoeder, Willem Dafoe is prettig ingetogen als Bobby.

Algemeen Dagblad   ★★★★   (vier sterren)
In zijn aangrijpende, confronterende en soms ook geestige film The Florida Project zoomt regisseur Sean Baker in op de laagste klasse van Amerika. Baker schetst een onthutsend beeld van een deel van de Amerikaanse samenleving die geen kans heeft op een betere toekomst. De kijker houdt zijn hart vast wat er van Monee terecht moet komen.


  • TheFloridaProject_131591039031187553_big.jpg
  • TheFloridaProject_131591039031815004_big.jpg
  • TheFloridaProject_131591039032447942_big.jpg