Film Zomer Festival: Isle of Dogs

Omschrijving
Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.


Regie Wes Anderson
Cast Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Frances McDormand, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton, Ken Watanabe
Genre Animatie Comedy Avontuur
Land VS
Release 22 jul 2019
Productiejaar 2018
Speelduur 101 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 22 julijul 21:30
didi 23 julijul 16:30

Recensies

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Dat films zintuiglijke sensaties oproepen is bekend. We willen ervan dansen, zingen, het angstzweet uit onze handpalmen vegen. En Isle of Dogs wil je alleen maar aanraken. Zelfs als kattenliefhebber.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Isle of Dogs is het werk van een uniek talent in de Amerikaanse filmwereld, een film vol betoverend beeldrijm.

Het Parool   (geeft geen sterren)
Met een combinatie van stop-motion poppenanimatie en handgetekende celanimatie schetst de Amerikaan de gevolgen van een politieke -omwenteling in de fictieve Japanse stad Megasaki. Anderson werkt het thema met gortdroge humor uit, maar het is duidelijk dat hij na The Grand Budapest Hotel ¬onverminderd worstelt met het gegeven dat politieke en maatschappelijke aardverschuivingen eigengereide individuen de kop kunnen kosten. Dat levert naast een bitterzoet einde meer stof tot nadenken op dan je op het eerste gezicht van een maffe geanimeerde hondenkomedie zou verwachten.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Met veel gevoel voor detail creëert Anderson een eigen universum, dat zo mooi in elkaar steekt dat de film uitnodigt tot meerdere keren bekijken. Het feit dat Isle of Dogs zich afspeelt in Japan wordt nog eens benadrukt door de opzwepende score van Alexandre Desplat, die veelvuldig gebruik maakt van de taiko (Japanse drum).

De Morgen   ★★★★   (vier sterren)
Maar neemt u deze film vooral niet te serieus, en vergaapt u zich liever aan het ronduit verbluffende vakmanschap waarmee deze film in mekaar is geknutseld… Is dit de mooiste stopmotionfilm ooit? Hadden we een staart gehad, we zouden niet hard genoeg kunnen kwispelen.

The Guardian   ★★★★   (vier sterren)
Isle of Dogs is a delight: funny, touching and full of heartfelt warmth and wit. For all the disease and hardship, this is a wonderful world, full of characters in whom we can invest our trust, sympathy and love.


  • IsleofDogs_131643691231146778_big.jpg
  • IsleofDogs_131643691231537286_big.jpg
  • IsleofDogs_131643691231791335_big.jpg