Film Zomer Festival: Lady Bird

Omschrijving
Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts, The Big Short) zijn baan is kwijt geraakt. Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.
Winnaar 2 Golden Globes, waaronder Beste Film Komedie, en genomineerd voor 5 Oscars en 3 BAFTA's.

Het is niet mogelijk om kaarten (online) te reserveren. Kaarten kunnen worden opgehaald bij de kassa van het Springhaver Theater. (max. 2 p.p.)

Let op! Dit is een eenmalige voorstelling. Starttijd: 13.00 uur.


Regie Greta Gerwig
Cast Saoirse Ronan, Tracy Letts, Laurie Metcalf, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lucas Hedges
Genre Drama Comedy
Land VS
Release 29 jul 2019
Productiejaar 2018
Speelduur 94 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 29 julijul 16:30
didi 30 julijul 21:30

Recensies

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Bijna alles in Gerwigs film is een vorm van liefde, ook al lijkt het zowel voor ons als de personages op het eerste gezicht niet zo. (…) Het is de geheimtaal die ouders en kinderen spreken. Doen alsof ze elkaar niet uit kunnen staan. Maar verschrikkelijk veel van elkaar houden. Wat een heerlijk debuut.

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Wat Gerwigs film onderscheidt in het coming-of-agesegment, de bestaande berg drama over de moeizame weg naar volwassenheid, is de wijze waarop Gerwig een tweede rite de passage door Lady Bird mengt: het onthechtingsproces van moeder Marion (Laurie Metcalf), die uitblinkt in het passief agressief attaqueren van haar dochter. De Ierse Ronan is perfect gecast als de soevereine én onzekere Lady Bird.

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Er zijn maar weinig makers die het (coming-of-age) thema weer zo nieuw kunnen maken als debuterend regisseur Greta Gerwig. Wat Lady Bird onderscheidt van vergelijkbare portretten is de liefdevolle, berustende wijsheid.

Algemeen Dagblad   ★★★★   (vier sterren)
Voortreffelijke vertolkingen van de acteurs. Voor veel meiden zal Lady Bird een herkenbare film zijn. De film roept universele gevoelens op, ook bij ouders met een legenestsyndroom.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Op papier geen al te origineel verhaal, maar in handen van de debuterende Gerwig (die ook het semi-autobiografische scenario schreef) een heerlijk en eerlijk coming of age-drama. Met fantastische hoofdrollen van Ronan (als Lady Bird) en Metcalf (moeder Marion). Genomineerd voor vijf Oscars, waarvan er niet een gewonnen werd.


  • LadyBird_131603238528780809_big.jpg
  • LadyBird_131603238529336368_big.jpg
  • LadyBird_131603238529873333_big.jpg
  • LadyBird_131603238530420341_big.jpg
  • LadyBird_131603238530947352_big.jpg
  • LadyBird_131603238531466533_big.jpg