Film Zomer Festival: Call Me by Your Name

Omschrijving
De zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, (Armie Hammer, The Social Network) een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze meteen onafscheidelijk.
Gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman. Geregisseerd door Luca Guadagnino (A Bigger Splash, I am Love).
Winnaar 1 BAFTA en 1 Oscar (Beste Bewerkte Script) en genomineerd voor 3 Golden Globes.


Regie Luca Guadagnino
Cast Armie Hammer, Timothee Chalamet, Michael Stuhlbarg
Land VS
Release 5 aug 2019
Productiejaar 2018
Speelduur 132 minuten
Gesproken taal Engels, Italiaans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 05 augustusaug 16:30
didi 06 augustusaug 21:30

Recensies

De Volkskrant   ★★★★★   (vijf sterren)
Guadagnino zet Armie Hammer heerlijk neer als een blonde God die altijd uittorent boven de rest, en Timothée Chalamet als slungelige puber. Ook dat verandert ongemerkt: Hammer wordt kwetsbaarder, terwijl Chalamet voor je ogen volwassen wordt. Het is een tour de force van beide acteurs.Hoogtepunt is een fenomenale speech van Michael Stuhlbarg, die zich vooral als goedkeurende vader aan de zijlijn ophoudt. Die toespraak zou je uit je hoofd willen leren om precies zo te kunnen aan elke tiener met een gebroken hart vertellen.

Trouw   ★★★★★   (vijf sterren)
Call Me By Your Name is een zeldzaamheid, een Italiaanse liefdesfilm die zo veel schoonheid en wijsheid herbergt, dat je zwevend de bioscoop verlaat. De New Yorkse acteur Thimothée Chalamet is een openbaring. (…) Vrij, wijs en tolerant, zoal deze hele magnifieke liefdesfilm die de Italiaanse cinema en passant opnieuw op de kaart zet.

VPRO Cinema   ★★★★★   (vijf sterren)
Met prijzen overladen verfilming van André Acimans gelijknamige roman door de Italiaan Guadagnino (bekend van I Am Love en A Bigger Splash). Alle lof is begrijpelijk, want Call Me by Your Name is een fantastische film. Sprankelend, intiem en eerlijk.

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Dit is een eerste, grote liefde bezien vanuit de frontlinies. Guadagnino bewijst zich hier andermaal als een pure sensualist, die de lome zintuiglijkheid van water, zon en schaduw als weinig andere filmmakers weet op te roepen.

Algemeen Dagblad   ★★★★   (vier sterren)
Het liefdesdrama Call Me By Your Name wemelt van de prachtige scènes, maar het beste fragment zit vrijwel aan het slot. Een ongedwongen kijk op een precaire relatie.

Het Parool   ★★★★   (vier sterren)
De zomerse vijfde speelfilm van de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino (Io Sono L’amore, A Bigger Splash) is het perfecte tegenwicht tegen de koude winterdagen van januari. Als regisseur was hij altijd geneigd tot lyrische beelden, maar hier worden de grote gebaren van zijn eerdere films verruild door een zeldzaam sensuele intimiteit. Gebleven is zijn ijzersterke acteursregie, waarin het kleinste gebaar de elektrische lading van de film kan versterken.

De Filmkrant   ★★★★   (vier sterren)
"Film is een spiegel van de realiteit en het is een filter", zegt een kunsthistoricus in Call Me by Your Name. Een uitspraak die Luca Guadagnino's melancholische en sensuele mainstream queer film perfect illustreert. Relaties blijken even vluchtig als het bestaan maar liefde blijft onverwoestbaar.


  • CallMebyYourName_131575531447077503_big.jpg
  • CallMebyYourName_131575531448859224_big.jpg
  • CallMebyYourName_131575531449900432_big.jpg
  • CallMebyYourName_131575531451911615_big.jpg
  • CallMebyYourName_131575531452819811_big.jpg
  • CallMebyYourName_131575531453395829_big.jpg