LHC Summer School: Film en de kunst van grimeren

Omschrijving
Het is zomer, de zon schijnt en het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch.

In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal:
- 8 juli: Eet smakelijk
- 15 juli: De Maan in beeld
- 22 juli: Film en kunst, kunst en film
- 29 juli: Film en de kunst van grimeren.

29 juli: Film en de kunst van grimeren - de rol van maskers en make-up in de wereld van film
Ze zijn al werkzaam sinds de begindagen van de film, maar blijven vaak onderbelicht: de kunstenaars die verantwoordelijk zijn voor de meest uitzinnige maskers, wezens en creaturen in de filmwereld. Filmdocent Constant Hoogenbosch stelt u voor aan onder anderen Jack Pierce, Dick Smith, Rick Baker en Rob Bottin. Hoe doen ze dat nou, hoe maken ze dat en wat moeten acteurs allemaal ondergaan? Een trip door de filmhistorie waar Hoogenbosch het verhaal vertelt achter de mooiste, meest memorabele kunststukjes, waaronder het iconische masker voor het monster van Frankenstein, de ‘oude’ Marlon Brando in The Godfather, de apen in Planet of the Apes, de transformatie van de weerwolf in An American Werewolf in Londen, de Tin Man uit The Wizard of Oz en nog veel meer.

Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout. De Cinevillepas en tienrittenkaart zijn geldig, hiervoor rekenen we wel een toeslag van € 7,50 per kaartje.


Regie Constant Hoogenbosch
Cast n.v.t.
Release 29 jul 2019
Productiejaar 2019
Speelduur 120 minuten
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal n.v.t.
Kijkwijzer
  • 12

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 29 julijul 19:00

  • lhcsummerschoolheader2_132019505562292311_big.jpg