LHC Summer School: Film en kunst, kunst en film

Omschrijving
Het is zomer, de zon schijnt en het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch.

In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal:
- 8 juli: Eet smakelijk
- 15 juli: De Maan in beeld
- 22 juli: Film en kunst, kunst en film
- 29 juli: Film en de kunst van grimeren.

22 juli: Film en kunst, kunst en film - de relatie tussen film en kunst, film als kunstvorm en de relatie tussen kunstenaars en film
Er bestaat een interessante relatie tussen film en kunst. Film zelf is een totaalkunst en wordt op zijn beurt beïnvloedt door andere kunsten en kunstvormen. In deze lezing kijken we naar film als kunstvorm, naar kunstzinnige films en hoe een regisseur kunstelementen kan inzetten voor een film: zo heeft regisseur Tom Tykwer voor zijn film Perfume goed gekeken naar de schilderijen van Caravaggio en verwerkt regisseur Julie Taymor graag andere kunstvormen in haar films, zoals de schilderijen van Frida Kahlo in de film Frida en theatermaskers in de film Across the Universe. Maar we kijken ook naar de rol van kunstenaars en hun bijdragen aan de film, zoals Andy Warhol, Salvador Dalí en Luis Buñuel.

Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout. De Cinevillepas en tienrittenkaart zijn geldig, hiervoor rekenen we wel een toeslag van € 7,50 per kaartje.


Regie Constant Hoogenbosch
Cast n.v.t.
Release 22 jul 2019
Productiejaar 2019
Speelduur 120 minuten
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal n.v.t.
Kijkwijzer
  • 12

  • lhcsummerschoolheader2_132019505680603097_big.jpg