LHC Summer School: De Maan in beeld

Omschrijving
Het is zomer, de zon schijnt en het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch.

In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal:
- 8 juli: Eet smakelijk
- 15 juli: De Maan in beeld
- 22 juli: Film en kunst, kunst en film
- 29 juli: Film en de kunst van grimeren.

15 juli: De Maan in beeld - de rol van de Maan in de wereld van film
Op dinsdag 16 juli is het precies 50 jaar geleden dat de eerste mens op weg ging naar de Maan. Maar in de filmwereld was dat al lang daarvoor gedaan. De Maan loopt als een rode draad door de filmwereld. De Maan is een plaats van handeling, inspiratiebron en een steeds terugkerend stijlelement. De Maan intrigeert en fascineert en laat al sinds de begindagen van de film zijn sporen na op het witte doek. Van serieuze pogingen met een wetenschappelijke aanpak tot compleet hilarische, kolderieke onzin en van de Maan als trigger voor de weerwolf tot bron van melancholie. Het komt allemaal voorbij onder leiding van filmdocent Constant Hoogenbosch. Hij neemt u mee op een trip naar de Maan met films als Moon, Trip to the Moon, Frau im Mond, Nude on the Moon en nog veel meer.

Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout. De Cinevillepas en tienrittenkaart zijn geldig, hiervoor rekenen we wel een toeslag van € 7,50 per kaartje.


Regie Constant Hoogenbosch
Cast n.v.t.
Release 15 jul 2019
Productiejaar 2019
Speelduur 120 minuten
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal n.v.t.
Kijkwijzer
  • 12

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 15 julijul 19:00

  • lhcsummerschoolheader2_132019505789255412_big.jpg