LHC Summer School: Eet smakelijk

Omschrijving
Het is zomer, de zon schijnt en het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch.

In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal:
- 8 juli: Eet smakelijk
- 15 juli: De Maan in beeld
- 22 juli: Film en kunst, kunst en film
- 29 juli: Film en de kunst van grimeren.

8 juli: Eet smakelijk - de rol van eten en drinken in de wereld van film
We doen het iedere dag en geen mens kan er omheen: eten en drinken. Ook in de wereld van film spelen eten en drinken een rol van betekenis. Eten en drinken kunnen de inzet zijn van een verhaal, maar een filmmaker kan eten en drinken ook inzetten om iets te communiceren of iets duidelijk te maken. Zo is het eten van een schoen in Gold Rush van Chaplin een teken van armoede en is de overvloedig aanwezige chocolade in Willy Wonka and the Chocolate Factory een sneer naar overmatige consumptie. Of een vader die probeert met heerlijke gerechten zijn gezin bij elkaar te houden in Eat, Drink, Man, Woman, voor Bud Spencer en Terence Hill is iedere maaltijd een onvergetelijke ritueel, maar ook een strijd om te overleven en heeft David Lynch wel erg veel aandacht voor koffie en kersentaart in Twin Peaks en Blue Velvet. Uiteraard komt er nog veel meer lekkers voorbij. Filmdocent Constant Hoogenbosch vraagt u aan te schuiven bij de lekkerste filmlezing van het jaar.

Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout. De Cinevillepas en tienrittenkaart zijn geldig, hiervoor rekenen we wel een toeslag van € 7,50 per kaartje.


Regie Constant Hoogenbosch
Cast n.v.t.
Release 8 jul 2019
Productiejaar 2019
Speelduur 120 minuten
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal n.v.t.
Kijkwijzer
  • 12

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 08 julijul 19:00

  • lhcsummerschoolheader2_132019505918679484_big.jpg