Three Identical Strangers

Omschrijving
Tim Wardle's veelgeprezen documentaire Three Identical Strangers is het meest verbazingwekkende, ongelooflijke, opmerkelijke waargebeurde verhaal ooit verteld. Drie vreemden worden herenigd door een bizar toeval. Bobby, Eddy en David worden geboren als identieke drielingen, maar gescheiden bij de geboorte en door drie verschillende families geadopteerd. Hun adembenemende, feelgood-verhaal wordt onmiddellijk een wereldwijde sensatie die roem en faam met zich meebrengt. Ze gaan van talkshow naar talkshow, ze worden overal voor uitgenodigd en de broers starten hun gezamenlijk restaurant in New York. Achter deze sprookjesreünie zit echter ook een duistere kant die gaandeweg een onvoorstelbaar geheim blootlegt - een geheim dat meer mensen treft. Three Identical Strangers is de winnaar van de Special Jury Award van het Sundance Film Festival 2018. In de VS werd de documentaire een instant box office succes. Three Identical Strangers is een film die bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.


Regie Tim Wardle
Cast Silvi Alzetta-Reali, Eddy Galland, Ron Guttman
Genre Documentaire
Land USA
Release 16 mei 2019
Productiejaar 2018
Speelduur 96 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Three Identical Strangers is een onrustbarende en droeve film over de menselijke fascinatie voor het meerlingschap. Bizar en schrijnend.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
De documentaire begint vrolijk maar ontpopt zich al gauw als een horrorverhaal. Je hebt waargebeurde verhalen die vreemder zijn dan fictie. Je ziet de pijn in hun ogen en ook nog steeds de verbazing.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Een luchtig feelgoodverhaal zou je zeggen, maar de waarheid achter hun splitsing blijkt opmerkelijk grimmig. Wat in eerste instantie een uitgerekte Spoorloos-aflevering lijkt te worden, ontpopt zich zo steeds meer tot een ijzingwekkende thriller vol bizarre plotwendingen. Maar het is uiteindelijk de tragiek van de broers die het meest beklijft.

NRC   ★★★   (drie sterren)
Een confronterende kijk-ervaring.


  • ThreeIdenticalStrangers_132002361911513540_big.jpg
  • ThreeIdenticalStrangers_132002361939286936_big.jpg
  • ThreeIdenticalStrangers_132002361970449648_big.jpg