The Front Runner

Omschrijving
De film volgt de opkomst en ondergang van de charismatische senator Gary Hart (Hugh Jackman), die de harten van jonge kiezers veroverde en de favoriet werd om bij de presidentsverkiezingen van 1988 de kandidaat te worden voor de Democraten. Zijn campagne raakte echter in het slop toen zijn buitenechtelijke relatie met Donna Rice bekend werd. Roddeljournalistiek en politieke journalistiek kwamen elkaar voor het eerst tegen, en Hart moest zich uiteindelijk terugtrekken. Deze gebeurtenissen zouden een grote en blijvende invloed hebben op de Amerikaanse politiek.


Regie Jason Reitman
Cast Hugh Jackman, J.K. Simmons, Vera Farmiga, Alfred Molina
Genre Drama
Land USA
Release 7 mrt 2019
Productiejaar 2018
Speelduur 113 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Regisseur Jason Beitman maakte een intelligente en behendig vertelde film over Gary Hart. Een film die zich goed tussen de regels door laat kijken.

Algemeen Dagblad   ★★★★   (vier sterren)
Een portret van een integer mens na een misstap. De voortreffelijke Hugh Jackman bewijst zijn veelzijdigheid.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Jackman speelt Hart als een hoogbegaafd politiek dier. Regisseur Jason Reitman zit er met beweeglijk camerawerk middenin.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
In dit bedachtzame politieke drama plaatst regisseur Jason Reitman (Juno, Up in the Air) de kijker in Harts campagnekantoor en op de krantenredacties, en laat ons zo getuige zijn van dit kantelpunt in de Amerikaanse geschiedenis. Het moment waarop campagnes persoonlijk werden en tegenstanders op privékwesties werden afgerekend.

NRC   ★★★   (drie sterren)
Amusant, goed gespeeld en relevant.


  • TheFrontRunner_131948187856442874_big.jpg
  • TheFrontRunner_131948187859099552_big.jpg