Maria by Callas

Omschrijving
De documentaire Maria By Callas vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto's. De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film. Maria By Callas is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw.


Regie Tom Volf
Cast Joyce DiDonato
Genre Documentaire
Land Frankrijk
Release 13 sep 2018
Productiejaar 2017
Speelduur 113 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12

Recensies

NRC   ★★★   (drie sterren)
Maria by Callas toont een vrouw die misschien lever geen operaster was geworden, een carrière die haar moeder, en later haar eerste echtgenoot, haar opdrong. Een boeiende documentaire.

De Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
In Maria by Callas mag de operadiva eindelijk zelf haar zegje doen zonder inbreuk van het eeuwige koor van Callaswatchers. Een mooie aanvulling op alles wat er al bekend was over de machtige sopraan.

Trouw   ★★★   (drie sterren)
Volfs film is het contrapunt bij de onaangename verhalen over Callas die al decennialang van mond tot mond gaan. Het punt is dat Callas trouw aan zichzelf wilde blijven. Ook al waren de rijen voor haar optredens lang, geluk heeft ze niet gevonden.

Het Parool   (geeft geen sterren)
Een fascineren portret van een vrouw, die in een leven terechtkwam dat ze niet kon hanteren.

Algemeen Dagblad   ★★★   (drie sterren)
Over de legendarische operazangeres Maria Callas is vrijwel alles bekend, maar toch weet bewonderaar Tom Volf er nog een eigen draai aan toe te voegen.

VPRO Cinema   ★★★   (drie sterren)
De jonge regisseur/fotograaf Volf reisde vier jaar lang de wereld af, op zoek naar archiefmateriaal van operadiva Maria Callas, om zo haar verhaal in haar eigen woorden te kunnen vertellen. Het resultaat is een intieme inkijk in het leven van wellicht de beroemdste operazangeres ooit.


  • MariabyCallas_131788904334732960_big.jpg
  • MariabyCallas_131788904340025781_big.jpg
  • MariabyCallas_131788904365465503_big.jpg
  • MariabyCallas_131788904373512528_big.jpg