Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

Omschrijving
John Callahan (Joaquin Phoenix) bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend (Jonah Hill) voor het leven binnen een excentrieke AA-groep. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn leven (Rooney Mara) en verwerft hij nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde.


Regie Gus van Sant
Cast Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara, Jack Black
Genre Drama
Land USA
Release 14 jun 2018
Productiejaar 2018
Speelduur 113 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Phoenix verleent Callahan volop rebelse charme -zie hem in zijn rolstoel sjezen door het verkeer- en laat hem minstens zo overtuigend wegzakken in wanhoop en zelfmedelijden. Gedenkwaardige optredens ook van een bijna onherkenbare Jonah Hill en Jack Black. Raskomieken in opmerkelijk gevoelige bijrollen: een slimme tactiek van een film die je herhaaldelijk flink aan het lachen maakt, terwijl er eigenlijk niet te lachen valt.

Algemeen Dagblad   ★★★★   (vier sterren)
De zwartkomische titel past naadloos bij de inhoud over een pechvogel-hoofdpersoon, die vol zelfspot en sarcasme door het leven walst en tegelijkertijd vriendschap en liefde vindt. Phoenix zet een verrassende rol neer met een zekere lichtheid die we doorgaans weinig van hem zien.

Het Parool   (geeft geen sterren)
Van Sant richt zich op Callahans alcoholisme – de oorzaken, de gevolgen, de dagelijkse praktijk ervan, en zijn strijd om het te overwinnen. Als er al een structurerend principe onder de prettige richtingloosheid van de film ligt, dan zijn het de twaalf stappen van de AA.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Na aantal matige werkjes eindelijk weer een fijne Van Sant, die opvalt door de trefzekere toon en het goede spel van alleskunner Phoenix, die de knorrige Callahan speelt met een prettige mix van vastberaden hulpeloosheid en ontwapenende eigenwijsheid. Fijne bijrollen ook van Hill en zangeres Beth Ditto, als belangrijke aanwezigen op Callahans AA-bijeenkomsten.

NRC   ★★★   (drie sterren)
Joaquin Phoenix brengt de paar ups en vooral vele downs van zijn verslaving enorm onderkoeld en geestig.


  • DontWorryHeWontGetFaronFoot_131697511687912727_big.jpg
  • DontWorryHeWontGetFaronFoot_131697511688391350_big.jpg
  • DontWorryHeWontGetFaronFoot_131697511689026447_big.jpg