A Prayer Before Dawn

Omschrijving
Het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene in één van 's werelds gevaarlijkste gevangenissen: Klong Prem, het beruchte 'Bangkok Hilton'.
In de Klong Prem gevangenis gelden er tien regels. Breek je er één, dan is het heel waarschijnlijk dat je doodgaat. Breek je er geen, dan is het zeker dat je sterft. Dit is het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene in één van 's werelds gevaarlijkste gevangenissen: Klong Prem, het beruchte 'Bangkok Hilton'. Vechtend voor zijn leven besluit Billy zich aan te sluiten bij een leermeester in de dodelijke gevechtskunst Muay Thai Boxing om zich zo een weg naar de verlossing te knokken.


Regie Jean-Stéphane Sauvaire
Cast Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Panya Yimmumphai
Genre Actie
Land UK
Release 24 mei 2018
Productiejaar 2017
Speelduur 116 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 16

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
A Prayer Before Dawn is in feite een film over lichamen: hoe ze op elkaar gepropt in dezelfde zweterige cel 's nachts een klein beetje proberen te slapen, hoe het lichaam toch doorleeft terwijl de geest is afgehaakt. De film is zo fysiek dat je na afloop geneigd bent te controleren of je eigen ledematen het kijken heelhuids hebben doorstaan.

Algemeen Dagblad   ★★★★   (vier sterren)
A Prayer Before Dawn is een film zonder compromissen. Regisseur Jean-Stéphane Sauvaire gooit het extreme geweld zonder enige vorm van terughoudendheid op het filmdoek.

NRC   ★★★   (drie sterren)
Twee uur zweet, testosteron, angst en pijn. Het lijkt wel alsof de film het liefste ook op de toeschouwer wil inbeuken.

VPRO Cinema   ★★★   (drie sterren)
Fraaie verfilming van de waargebeurde, louterende helletocht van de jonge, verslaafde Britse bokser Billy Moore. Extreem fysieke, dicht op de met tatoeages overladen huid van Thaise medegevangenen gedraaide film, die machismo met kwetsbaarheid combineert en boksactie met een gevangenisdrama.

De Filmkrant   (geeft geen sterren)
A Prayer Before Dawn is zo'n heftige film dat het niet moeilijk is om te begrijpen waarom hij gemaakt moest worden. De Franse regisseur Jean-Stéphane Sauvaire hakt ditmaal op je in met elke klap die de verslaafde bokser Billy Moore moet incasseren in de beruchte Bank Kwang-gevangenis in Bangkok. Benauwd, gewelddadig, luidruchtig, claustrofobisch en corrupt.


  • APrayerBeforeDawn_st_3_jpg_sdhigh_131708589921525429_big.jpg
  • APrayerBeforeDawn_st_1_jpg_sdhigh_131708589962111327_big.jpg
  • APrayerBeforeDawn_st_3_jpg_sdhigh_131708589992814210_big.jpg
  • APrayerBeforeDawn_st_4_jpg_sdhigh_131708590024025096_big.jpg
  • APrayerBeforeDawn_st_5_jpg_sdhigh_131708590054737915_big.jpg
  • APrayerBeforeDawn_st_6_jpg_sdhigh_131708590080568140_big.jpg